Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vypil litr slivovice a usedl za volant

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Policisté řidiči naměřili přes dvě promile. 

Tento týden si policisté na naše řidiče řádně posvítili, a proto tomu také odpovídají čísla v kolonkách. Překvapující je číslo u technického stavu vozidel a u překročení maximální rychlosti. Tady se čísla navýšila nejvíce. Přibylo telefonistů a řidičů, kteří nedávají přednost nebo jezdí na červenou.

Za předešlý týden byla v kolonce s alkoholem nula. Bohužel tam nevydržela moc dlouho. V pátek 28. září v odpoledních hodinách havaroval šedesátiletý řidič dodávky. Při průjezdu Lopeníkem se nevěnoval řízení a s autem sjel do příkopu u silnice. Tam auto zůstalo viset na přední nápravě. Přivolaní dopravní policisté muži naměřili 2,86 promile alkoholu v krvi. Řidič se na místě přiznal, že od rána vypil litr slivovice. Muž nebyl nijak zraněn. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz. Nyní je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který zákon ukládá až tři roky vězení a zákaz řízení až na deset let.

Dva dny poté, kontrolovali dopravní policisté řidiče Felicie v Polešovicích. Jednatřicetiletý řidič nadýchal 2,22 promile alkoholu. Tento pro změnu popíjel před jízdou pivo a rum. I on je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a hrozí mu až roční vězení včetně zákazu řízení.

S rychlostí si hlavu nelámal třiatřicetiletý muž, který jel od Brna přes kunovský obchvat. Ručička tachometru v Oplu mu ukazovala rychlost 162 km/h. Tuto neuváženou jízdu mu dopravní policisté okamžitě ukončili. Po kontrole dokladů muži uložili desetitisícovou kauci, kterou na místě zaplatil.


 

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 28. 9. – 4. 10. 2012


 


 

Počet zjištěných přestupků

28. 9. – 4. 10. 2012

21. – 27. 9. 2012

Řidič pod vlivem alkoholu

2

0

Řidič pod vlivem drog

1

1

Překročení maximální rychlosti

115

46

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

15

9

Nepoužití bezpečnostních pásů

11

13

Telefonování za jízdy

43

26

Špatný technický stav vozidla

114

23

Uložené kauce za přestupek v dopravě

1

0


 

5. října 2012, nprap. Milena Šabatová


 

vytisknout  e-mailem