Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Vypátráno 5 osob

Bruntálsko - policisté vypátrali 3 pohřešované a 2 hledané osoby a další zprávy 

Skvělá práce se během dvou dnů podařila policistům obvodního oddělení Krnov, kriminalistům a také bruntálským policistům. Vypátrali celkem 5 osob, z toho byly 3 pohřešované a 2 hledané.
  
V pondělí 28.10.2013 to byly 3 pohřešovaní a 1 hledaná osoba. V prvním případě se jednalo o mladistvou osobu, která byla 1 měsíc na útěku z výchovného zařízení na Kroměřížsku. Vypátrána byla policisty v Krnově na ulici Chomýžská před 11. hodinou. Asi o půl 4. byl mladistvý předán pracovníkům ústavu a tímto také propuštěn ze zajištění. 
Druhou pohřešovanou osobu vypátrali krnovští kriminalisté v 13:30 hodin v obci Úvalno. Šlo o mladistvou osobu, která o sobě nedala znát od listopadu roku 2012. Týž den byla mladistvá předána policistům obvodního oddělení Opava. Policisté následně mladistvou odvezli do dětského výchovného zařízení na Ostravsku.
Po třetí mladistvé osobě pátrali opět krnovští policisté. V pondělí její pohřešování přišla oznámit na obvodní oddělení Policie České republiky v Krnově žena ve věku okolo 40 let. Svou dceru pohřešovala od neděle 27.10.2013. Uvedla, že měla odejít okolo 17. hodiny a nedala o sobě znát. Policisté okamžitě po mladistvé začali pátrat a během půl hodiny ji nalezli v Krnově na ulici Mikulášská. Z tohoto místa byla policejní hlídkou převezena na místní oddělení a poté v pořádku předána své matce.
V dalším případě šlo o hledanou osobu. Tu také v pondělí po 16. hodině v obci Nové Heřminovy na autobusové zastávce zjistili policisté obvodního oddělení Bruntál. Jednalo se o 38letou ženu z Přerovska, po které bylo vyhlášeno pátrání z důvodu zjištění jejího současného pobytu.
 
Poslední osobu vypátrali opět krnovští policisté a to v úterý 29.10.2013 v Krnově na Sídlišti pod Cvilínem. Po této osobě policisté také pátrali z důvodu zjištění jejího současného pobytu. Jednalo se o muže ve věku okolo 30 let z Krnovska.   
 
 
 
Další zprávy:
 
Při jízdě na kole vedl psa
 
Lehké zranění si způsobil 21letý cyklista, který měl porušit zákon o silničním provozu tím, že v úterý před 17. hodinou na silnici číslo III/45812 mezi obcemi Žáry a Město Albrechtice vedl za jízdy psa. Muž na jízdním kole při jízdě z klesání na zmiňovaném úseku začal brzdit a pravděpodobně se mu během této jízdy vodítko zapletlo do předního kola. Vlivem brzdění cyklista přeletěl přes řídítka a upadl před jízdní kolo obličejem na pozemní komunikaci. Muž byl z místa nehody převezen do Sdruženého zdravotnického zařízení v Krnově. Ke zranění psa nedošlo. Škoda na jízdním kole činí okolo 1 tisíce korun.
 
 
Kvůli 400 korunám znovu před soud
 
V těchto dnech vrchní inspektor obvodního oddělení Bruntál sdělil 23letému muži podezření z přečinu krádeže a 36letému muži z přečinu podílnictví. Krádeže se měl mladší z dvojice dopustit i přesto, že byl rozsudkem Okresního soudu Bruntál v lednu letošního roku odsouzen pro přečin krádež ve formě spolupachatelství k podmíněnému trestu odnětí svobody ve výměře 6 měsíců ze zkušební dobou do ledna roku 2014.
 
Podezřelý 23letý muž měl v době od 23. do 28.05.2013 v obci Světlá Hora překonat vysoké oplocení areálu místní firmy a odcizit z přepravní palety volně uložené vibrační tyče mlýnů o celkové hmotnosti 430 kilogramů. K odvozu odcizených tyčí mu měl pomáhat 36letý muž, který mu je umožnil naložit do svého osobního vozidla, ačkoliv věděl, že tyto tyče pochází z trestné činnosti. Poté je odvezl do sběrny v Bruntále. Za prodej odcizených tyčí měli obdržet celkem 400 korun, o které se měli rozdělit. Mladému muži za přečin krádeže, které se měl dopustit v podmínce, hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od 6 měsíců do 3 let. Druhému muži za přečin podílnictví hrozí trest odnětí svobody až na 2 léta, zákaz činnosti nebo propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty   
 
 
vrchní asistent pprap. Bc. Pavla Welnová
 
31.10.2013

vytisknout  e-mailem