Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Vypátrání čerstvě odcizeného vozidla

Hlídka velitele policie z pohotovostní motorizované jednotky zastavila čerstvě odcizené vozidlo Peugeot. V době silniční kontroly neprocházelo v policejních evidencích jako kradené, jelikož bylo odcizeno jen dvě hodiny před tím v Praze 1 a majitel o tom nevěděl. 

V sobotu po třetí hodině ráno projížděla hlídka velitele policie z PMJ Libereckou ulicí v Praze 8, kde si povšimla vozidla Peugeot, které bylo nabourané. Z tohoto důvodu se rozhodla vozidlo spolu s další hlídkou z pohotovostní motorizované jednotky zastavit a zkontrolovat. Za volantem seděl muž, který měl rozšířené zorničky a byl nervózní. U muže proto policisté provedli test na omamné a psychotropní látky, který byl pozitivní. Řidič policistům sdělil, že nikdy nevlastnil řidičský průkaz. Dále nedokázal policistům říct, kdo je majitelem vozidla a neměl od něho předepsané doklady pro provoz a řízení motorového vozidla, pojali „péjáci“ podezření, že by vůz mohl být odcizený. Šetřením na místě zjistili, že dodávka s největší pravděpodobností patří bistru, které mělo sídlo v Praze 1. Policisté na internetu nalezli kontakt na majitele, ale ten vzhledem k pozdní hodině telefon nezvedal. Na místo si proto „péjáci“ zavolali kolegy z místního oddělení, kteří provedli zadokumentování vozidla.

Vzhledem k těmto skutečnostem byl podezřelý omezen na osobní svobodě a převezen na policejní služebnu. Při výslechu kriminalistům uvedl, že vozidlo dostal od kamaráda a měl za úkol ho převézt do Plzně. Během výslechu byl opětovně kontaktován majitel vozidla, který policistům sdělil, že jeho vůz se opravdu před bistrem nenachází, tudíž mu ho někdo odcizil.

Kriminalisté šetřením zajistili kamerové záznamy, na kterých je vidět podezřelý muž. Ten nejprve sbíral nedopalky od cigaret v Jungmannově ulici v Praze 1 a následně nastoupil do vozidla, od kterého měl klíče a odjel s ním. Během cesty řidič způsobil dopravní nehodu a po nastartování mu minimálně ve dvou případech klekl motor.

Devětatřicetiletý muž je v současné chvíli obviněný ze spáchání trestného činu krádež, za což mu v případě odsouzení hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi. Celým případem se v současné chvíli stále zabývají kriminalisté prvního policejního obvodu specializující se na „autokriminalitu“, kteří nadále zjišťují, jak se obviněný ke klíčům od vozidla dostal.

por. Mgr. Violeta Siřišťová

16.2.2021

vytisknout  e-mailem