Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vypátraná kradená kola a zadržení pachatelé

PRAHA – ZÁPAD: Kriminalisté hledají majitele jednoho z nalezených kol. 

Pouhých několik hodin stačilo kriminalistům z Prahy západ k objasnění majetkové trestné činnosti. Ti dne 18. května 2015 zadrželi dva muže ve věku 40 a 41 let, kteří v jednom z domů v obci Libčice ukrývali tři jízdní kola. Pachatele přistihli policisté přímo při činu, kdy se pomocí vrtačky s brusným kotoučem snažili vybrousit výrobní čísla na rámech kol.
 
K vypátrání těchto mužů pomohl anonymní oznamovatel, který upozornil na skutečnost, že právě na tomto místě by mělo docházet k páchání trestné činnosti. Anonym se v tomto případě skutečně zakládal na pravdě.
 
Kriminalistům se podařilo zjistit, že dvě jízdní kola, byla odcizena na okrese Praha venkov, konkrétně v obci Klecany. Majitele těchto kol se podařilo policistům ustanovit a po provedení nebytných úkonů a odborných expertýz, budou majitelům vráceny.
 
U posledního jízdního kola zatím kriminalisté totožnost majitele neznají, neboť část výrobního čísla se pachatelům podařilo vybrousit. Jedná se o jízdní kolo značky K2Z10, konec výrobního čísla je 0277. V současné době kriminalisté pátrají po tomto majiteli, aby mu mohli nalezené kolo vrátit. Samotný majitel se může ozvat přímo kriminalistům Prahy západ na tel. 974 882 813 nebo na linku 158.
 
Zadržení muži se již v minulosti dopouštěli protiprávního jednání majetkového charakteru a jeden z mužů má na svědomí i násilné trestné činy. Za tyto skutky byli již několikrát pravomocně odsouzeni.
 
Kriminalisté oběma mužům sdělili obvinění ze spáchání trestného činu krádež a porušování domovní svobody, za který jim v případě odsouzení hrozí až tříletý trest odnětí svobody.
 
Jeden z obviněných se k samotným krádežím jízdních kol při výslechu doznal, druhý svou trestnou činnost popírá. 40letý muž je stíhán vazebně, 41letý muž je stíhán na svobodě.
 
nprap. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun
22. května 2015
 
Odkazy do noveho okna

odcizené jízdní kolo

odcizené jízdní kolo 

Detailní náhled

odcizené jízdní kolo

odcizené jízdní kolo 

Detailní náhled

odcizené jízdní kolo

odcizené jízdní kolo 

Detailní náhled

odcizené jízdní kolo

odcizené jízdní kolo 

Detailní náhled

odcizené jízdní kolo

odcizené jízdní kolo 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem