Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vypátrali jsme muže, který “kupoval“ Hondu

UHERSKOHRADIŠŤSKO: S poškozeným se chce finančně vyrovnat. 

Uherskohradišťským kriminalistům se podařilo vypátrat “kupujícího“ Hondy, se kterou odjel prodejci přímo před nosem. K této události došlo v neděli odpoledne 21. října ve Slavkově. Pachatelem je pětatřicetiletý cizinec, který byl vypátrán také díky bleskové spolupráci českých a slovenských policistů.

Cizinec chtěl vyhlédnutou motorku koupit svému synovi. Dle jeho slov se mu velmi líbila. Po první návštěvě u prodávajícího nad koupí váhal z toho důvodu, že stroj nebyl úplně v pořádku. Když si ji přijel prohlédnout podruhé, údajně už měl v kapse nachystaných šedesát tisíc. Požádal proto majitele o další projížďku. Aby zahřál motor, rozjel motorku až na hlavní silniční tah, kde mu jak sám uvedl, opět „chcípl“ motor. I přesto, že měl motorku půjčenou jen na dobré slovo majitele, nechal ji ležet v příkopu a odjel se svojí přítelkyní domů. Později u výslechu uvedl, že ho naštval jak majitel, tak i to, že motorka nebyla v perfektním stavu. Předpokládal, že si pro ni muž ze Slavkova přijede. Ta se ale v příkopu nenašla a záhadně zmizela. Nicméně pětatřicetiletý muž se nabídl, že majiteli motorku zaplatí, i když ji neukradl. Zřejmě ho kromě spravedlnosti dohnalo i špatné svědomí.

Policisté mu v uplynulých dnech sdělili podezření z trestného činu krádež, za což mu podle zákona hrozí až pětileté vězení. 

21. listopadu 2018, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem