Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Vymýšlel si různé záminky

KARLOVARSKO – Nyní mu hrozí až osmileté vězení. 

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání čtyřiatřicetiletého muže z Karlových Varů, kterého obvinili ze spáchání zločinu podvodu.

Obviněný muž měl v době od března roku 2020 do druhé poloviny září loňského roku v Karlových Varech pod různými záminkami vylákat z několika osob finanční hotovost.  V prvním případě měl čtyřiatřicetiletý muž vylákat od šedesátiletého muže za účelem oprav a následného prodeje osobních automobilů finanční hotovost. Dále se mu mělo podařit z muže vylákat ještě osobní automobil značky BMW. Finanční hotovost ani vozidlo, přes opakované urgence ze strany šedesátiletého muže, nevrátil.

Dále měl požadovat finanční hotovost od šestatřicetiletého muže pod záminkou obstarání nových hliníkových kol na jeho motorové vozidlo. Slíbená kola však nikdy nedodal a peníze nevrátil.  Obviněný muž měl dále postupně z poškozeného muže vylákat částku několikaset tisíc korun.

V dalším případě měl přislíbit zprostředkování prodeje vozidla značky Audi osmadvacetileté ženě. Po domluvě měl vozidlo předat novému majiteli a to i za přítomnosti osmadvacetileté ženy. Tu měl ale následně obviněný muž poslat pryč s tím, že všechny důležité věci týkající se prodeje motorového vozidla zařídí. Žena tak z místa odešla. Obviněný muž měl poté převzít za prodej vozidla finanční hotovost, kterou ale ženě nepředal.

V posledním případě měl přislíbit šestašedesátiletému muži opravu jeho osobního vozidla značky Ford. Šestašedesátiletý muž tedy vozidlo obviněnému muži za účelem oprav předal. Dále mu měl ještě poslat finanční hotovost, kterou si obviněný muž vyžádal na opravy vozidla. Na vozidle ale žádné opravy provést neměl. Finanční hotovost si měl ponechat a šestašedesátiletému muži měl vrátit pouze registrační značky z vozidla, s odůvodněním, že je vozidlo nepojízdné.

Svým jednáním měl ve všech případech způsobit celkovou škodu přibližně 2,1 milionu korun.

V případě prokázání viny hrozí čtyřiatřicetiletému muži, který je již ve výkonu trestu odnětí svobody pro jinou trestnou činnost, trest odnětí svobody až na osm let.

prap. Jan Bílek
kpt. Bc. Zuzana Týřová
23.6.2022

vytisknout  e-mailem