Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Výměna za volantem

Policista poznal kriminálně závadového muže za volantem vozidla Audi. Ten, když zjistil, že se k nim přibližuje policejní vozidlo, skočil na zadní sedačky. 

Policisté z pohotovostní motorizované jednotky zastavili ve středu, před devátou hodinou ranní, vozidlo Audi, kterého si povšimli v protisměru, když projížděli Průmyslovou ulicí v Praze 9. Jeden z policistů na místě řidiče poznal muže, se kterým se setkal již v minulosti.

Z tohoto důvodu se „péjáci“ za vozidlem ihned otočili a chtěli ho na vhodném a bezpečném místě zastavit. Avšak v momentě, kdy je řidič ve zpětném zrcátku spatřil, skočil na zadní sedačky a spolujezdec si „sednul“ na místo řidiče. Proto policisté ihned provedli zákrok.

Pětadvacetiletý řidič policistům sdělil, že má do roku 2025 vyslovených devět zákazů řízení a proto nechtěl, aby ho někdo viděl za volantem a tak raději skočil na zadní sedačky. Podezřelý byl na místě zadržen a převezen na policejní služebnu, kde si vyslechl podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. Celý případ je veden ve zkráceném přípravném řízení a muž byl po všech procesních úkonech propuštěn na svobodu.

Při kontrole policisté u spolujezdce nalezli menší množství drog a několik desítek průhledných sáčků s lištovým uzavíráním. Z tohoto důvodu byl třiadvacetiletý muž, také převezen na policejní služebnu k podání vysvětlení. Jelikož i měl i on vyslovený zákaz řízení, muselo být vozidlo z místa odtaženo.

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 3.9.2020

 

Odkazy do noveho okna

fotografie z místa

fotografie z místa 

Detailní náhled

fotografie z místa

fotografie z místa 

Detailní náhled

fotografie z místa

fotografie z místa 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem