Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vyluxovali mu bankovní účet

CHOMUTOVSKO - Důvěřivého seniora připravili o více než 30 tisíc; Rozčílil se kvůli roušce; Okradla přítele. 

Důvěřivosti seniora z Chomutovska zneužili dva bratři ve věku 26 a 36 let, které u sebe tento muž nechal bydlet. Věděli totiž, na kterém místě v domě si dotyčný schovává svou platební kartu i s přiloženým PIN kódem a mladší ze sourozenců tuto kartu odcizil. Během následujících několika dní měl muž s pomocí odcizené karty z různých bankomatů vybrat několikatisícové částky, které si ponechal. V některých případech měl peníze z bankomatu vybrat jeho starší bratr, jemuž kartu mladší z mužů za tímto účelem předal.

Než senior zjistil, že mu byla platební karta odcizena, stačili ho dotyční připravit o více než 30 tisíc korun.

Povedení bratři nyní čelí podezření ze spáchání trestných činů neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a krádeže. Staršímu z podezřelých, který se nedávno vrátil z vězení, hrozí vzhledem k předchozímu odsouzení za majetkovou trestnou činnost v případě uznání viny až tříletý trest odnětí svobody. Jeho mladšího bratra by soud mohl za mříže poslat až na dva roky.

Rozčílil se kvůli roušce

Podezření z trestného činu výtržnictví sdělili policisté 34letému cizinci, který žije v Klášterci nad Ohří. V polovině července se muže při nakupování v tamním supermarketu zřejmě dotklo, když ho pracovník ostrahy upozornil, že ve vnitřních prostorách prodejny má mít nasazenou ochranu dýchacích cest. Do pracovníka začal strkat a povalil ho na zem. Kromě pracovníka ostrahy však muž svůj hněv obrátil i proti dalšímu zákazníkovi, kterého bezdůvodně také napadl. Kvůli popsaným výtržnostem skončil cizinec v policejní cele a za trestný čin výtržnictví, kterého se měl dopustit už i v minulosti, mu u soudu může hrozit až tříletý trest.

Okradla přítele

Svého přítele podle dosud zjištěných informací okradla o notebook v hodnotě přes dvacet tisíc korun 22letá žena z Chomutovska. Ta byla u muže na návštěvě a notebook, který měl on sám půjčený od své matky, mu měla odcizit ze stolu v obývacím pokoji. Přístroj zřejmě ukryla v batohu, když byl její přítel v jiné místnosti a pak se od přítele nechala ještě doprovodit na autobus, jakoby nic. Policisté ženu podezírají ze spáchání trestného činu krádeže, za který jí v krajním případě soud může uložit trest odnětí svobody až na dva roky.  

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 13. září 2021

vytisknout  e-mailem