Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Výlet se stal ženě osudným

Na turistickém výletě se stala na břehu Berounky tragédie. 

     Dne 31.5.2010 v 16.05 hodin oznámila na linku 158 šedesátitříletá žena z Prahy, že pohřešuje svoji šedesátitříletou kamarádku z Havlíčkova Brodu, s níž byla na turistickém výletě na zříceninu hradu Týřov v k. ú. obce Skryje, okr. Rakovník. Kamarádka se při výstupu na zříceninu vzdálila od jejich celkem tříčlenné skupiny,  s tím že musí vykonat tělesnou potřebu, jelikož se ale nevrátila, začali jí hledat, přičemž nalezli na okraji srázu nad řekou Berounkou její batoh, pod kterým byla znatelná rýha směřující na okraj srázu nad řekou Berounkou.

     Na místo se dostavili policisté z místně příslušného oddělení  Policie České republiky, jednotky Hasičského záchranného sboru se záchranným člunem a vrtulník letecké služby Policie České republiky.

     Prohlídkou okolí od místa, kde došlo k pádu se srázu do vody a postupným prohledáním břehu bylo nalezeno u pravého břehu řeky Berounky bezvládné tělo této ženy. Transport těla z pravého na levý břeh provedla posádka letecké  služby Policie České republiky. Na místě lékařka Rychlé záchranné služby Kladno konstatovala smrt v důsledku pádu z výšky a utonutí, cizí zavinění vyloučeno.

    

                                                                                                                                                                            prap. Lenka Černá

vytisknout  e-mailem