Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vylákal z nich peníze

KROMĚŘÍŽSKO: Seniorky mu daly sedmdesát pět tisíc korun. 

Minulý týden ve čtvrtek hodinu před polednem zavolal na pevnou telefonní linku do bytu sedmaosmdesátileté ženy z Bystřicka neznámý muž. Představil se jako přítel její vnučky a požádal ji o zapůjčení sta tisíc korun. Stará paní u sebe měla pouze třicet pět tisíc korun a po domluvě tuto částku nachytala do obálky, aby si ji muž mohl vyzvednout. Ten ale za chvíli volal znovu. Prý se nemůže dostavit osobně, ale posílá svého kamaráda, který obálku vyzvedne. Krátce po skončení hovoru si pro peníze přišel údajný kamarád. Žena mu obálku dala.
O hodinu později přišla obdobným způsobem o své peníze také sedmasedmdesátiletá žena z Holešovska. Také jí zavolal domů na pevnou linku nějaký muž. Vydával se za jejího syna. I on chtěl půjčit peníze. Potřeboval padesát tisíc, žena u sebe ale měla pouze čtyřicet. Na žádost falešného syna mu bankovky nachystala do obálky. Vzápětí ale volal opětovně. Nemůže si prý pro bankovky přijít osobně a tak posílá známého. Za pět minut synův kamarád dorazil a obálku i s penězi si odnesl.
 
Oběma skutky se nyní zabývají kroměřížští kriminalisté. V souvislosti s těmito případy pátráme po muži ve věku okolo třiceti až pětatřiceti let, který je asi 180 – 185 centimetrů vysoké štíhlé postavy. Oblečen byl do světlemodrých riflí a světlého trička, na hlavě měl kšiltovku. Hovořil česky bez přízvuku.
 
Vzhledem k tomu, že se podařilo vytvořit identikit neznámého, žádáme veřejnost o pomoc při určení totožnosti tohoto pachatele. Informace mohou občané poskytnout na kterémkoliv obvodním oddělení Policie ČR nebo na bezplatné lince 158.
 
3. září 2013, por. Mgr. Simona Kyšnerová
Odkazy do noveho okna

identikit

identikit 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem