Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vykradli nejen přepravní společnost

ZLÍNSKO: Prověřujeme je pro 8 trestných činů, z 24 již byli obviněni.  

V noci ze soboty na neděli vykradli dva muži ze Zlína ve věku 34 a 40 let sklad přepravní společnosti ve Zlíně. Odcizili zejména elektroniku a oblečení, čímž způsobili škodu 370 tisíc korun. Svůj lup uschovali v garáži. Kriminalisté oba zloděje zadrželi po pár hodinách, každého doma. Při prohlídce jejich garáže zjistili, že mají na svědomí nejeden skutek. Oba muže obvinili a prověřují je pro trestný čin krádež, za který jim v případě odsouzení hrozí až pět let za mřížemi díky výši způsobené škody. S největší pravděpodobností dojde během vyšetřování ke zpřísnění právní kvalifikace a bude jim tak hrozit trest až osmiletý trest odnětí svobody.

V neděli dopoledne přijal operační důstojník oznámení o vloupání do skladu přepravní firmy ve Zlíně. Kriminalisté ohledali místo činu, vedoucí dispečer předběžně vyčíslil škodu na 370 tisíc korun. Zloděj odcizil 35 tisíc korun v hotovosti, skenery na zboží, mobilní telefony, tablety a oblečení. Kriminalisté podle způsobu vloupání a podle dalších odebraných stop tušili, kdo za vloupáním stojí. Po pár hodinách zadrželi ve Zlíně dva muže. Oba se ke krádeži přiznali a popsali, že zboží postupně nakládali do osobního auta a odváželi ho do garáže, kterou používají. Do firmy se pro lup vrátili celkem třikrát. Policisté zjistili, že vozidlo, kterým zboží odváželi, bylo také odcizeno, stejně jako registrační značka, která na něm byla. Obvinění tvrdili, že auto ani SPZ neukradli, ale koupili od známého za pět tisíc korun.

V garáži policisté kromě odcizených předmětů ze skladu přepravní společnosti našli také velké množství dalších ukradených věcí, celkem 399 kusů. Povedení zloději kradli ve firmách, rodinných domech a v garážích nejen ve Zlíně, ale na území celého Zlínského kraje. Brali, co jim přišlo pod ruku. Elektroniku, pneumatiky, nářadí, sekačky na trávu, dokonce i traktor či krbová kamna, nepohrdli ani kuchyňským náčiním nebo obuví. Ukradené věci se snažili co nejrychleji prodat. Utržené peníze si mezi sebou rozdělili a většinou hned prohráli na hracích automatech.

Zlínští kriminalisté oba muže prověřují pro celkem osm trestných činů, ale před pár týdny je policejní komisař obvinil z celkem 24 trestných činů majetkové povahy. Starší z nich má čtyři záznamy v rejstříku trestů, mladší byl dosud devětkrát trestaný. Policisté podali státnímu zástupci podnět na vzetí obou zlodějů do vazby. Soudce návrh akceptoval a z důvodu nebezpečí opakování trestné činnosti rozhodl o jejich umístění do vazební věznice v Olomouci.

 

19. ledna 2016, nprap. Monika Kozumplíková

Krádež Olšák.jpg
Krádež Olšák 2.jpg
Krádež Olšák 4.JPG
Krádež Olšák 3.JPG

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem