Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vykradli dva rodinné domy

VSETÍNSKO: Z obydlí zmizely peníze a elektronika.  

Dva rodinné domky vykradli včera za bílého dne neznámí pachatelé. Do obou obydlí vnikli po vypáčení okna, kdy majitelé nebyli doma. Napadené rodinné domky, ze kterých zmizely peníze a elektronika, jsou v Jablůnce a Vsetíně. Způsobená škoda se přibližuje ke sto tisícům korun.
 
Z rodinného domku v Jablůnce si zloděj odnesl „pouze“ peníze v řádech několika tisíců korun. Poškození okna majitel odhaduje na třicet tisíc korun. Vyšší škodu napáchal neznámý zloděj v domě ve Vsetíně, odkud ukradl plazmový televizor, notebook, playstation, peníze a kosmetiku za padesát tisíc korun. „Mimo hmotné škody mě vznikla újma citová, která spočívá ve vědomí toho, že se mně po domě pohyboval cizí člověk“ říká jeden z poškozených majitelů. Je pravdou, že mnohdy lidem vadí více skutečnost, že jim po domě chodil někdo cizí, nebo se dokonce hrabal v jejich osobních věcech a oblečení, než hmotná škoda, kterou jim zloděj způsobil.
 
Uvedené případy šetříme jako krádež, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Pachateli hrozí v případě dopadení a prokázání viny až tříleté vězení. Za listopad evidujeme už šest vloupání do rodinných domů. Mimo zmíněné dva případy byly vykradeny domky v Jarcové, Rožnově p. R., Ratiboři a Huslenkách. 

 

24. listopadu 2011, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem