Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vykradl zmrzlinový stánek

MOSTECKO - Vlezl otvorem i do výkupního automatu na lahve, šel do vazby; Na benzince u hranic ukradl karton cigaret. 

Muž, který se loni vrátil z vězení, kde si odpykával nepodmíněný trest za krádež, je ve vazební věznici. Minulý týden ho tam poslal okresní soud na podnět mostecké policie. Ta 50letého muže z Mostu obvinila z přečinů krádeže a poškození cizí věci. Za tyto krádeže ho může soud poslat až na tři roky do vězení.
Mostečtí kriminalisté, odhalující majetkovou trestnou činnost díky osobní a místní znalosti objasnili případ z konce července. Tehdy se měl dle nich Mostečan vloupat v nočních hodinách do jednoho zmrzlinového stánku v Mostě. Dovnitř se dostal poškozením vstupních dveří. Uvnitř měl muž odcizit finanční hotovost a pokladní tiskárnu. Obviněný krádeží způsobil škodu ve výši 3 tisíce korun a na dveřích zanechal další škodu za 10 tisíc korun.
Minulý týden kradl opětovně. V odpoledních hodinách v jednom supermarketu v Mostě měl  vlézt spodním otvorem výkupního automatu pro vkládání plastových přepravek do vnitřní části skladu a z něj měl stejným otvorem protáhnout jednu přepravku s 20 ks prázdných skleněných lahví od piva a poté i sebe. Jeho počin však neunikl pozornosti ostraze, která podnikavce zadržela v době, kdy právě odcházel od prodejny pryč, a na místo přivolala policii. Přepravka s lahvemi v hodnotě 160 korun byla vrácena zpět prodejně.

Na benzince ukradl karton cigaret, policisté ho odhalili
Policisté z obvodního oddělení Hamr na základě dobré místní a osobní znalosti odhalili totožnost muže, který v prodejně jedné benzinové čerpací stanice v Krušných horách u hranic se SRN odcizil karton cigaret. Muž do prodejny přišel v ranních hodinách jako zákazník. Následně se pohyboval u stojanu, kde byly volně položené cigarety. V nestřeženém okamžiku si muž měl dle šetření policistů ukrýt pod oděv karton cigaret a poté zamířil na WC. Po chvíli se vrátil zpět do prodejního prostoru a z místa odešel, aniž by za kuřivo zaplatil. Lup nebyl zajištěn. Muž ho údajně dal své partnerce. Poškozený majitel vyčíslil škodu na částku 1 200 korun. Litvínovan nekradl poprvé, za krádež byl již odsouzen. Policisté z obvodního oddělení 33letému muži sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Za tento delikt ho může soud odsoudit až tříletým trestem odnětím svobody a to s ohledem na jeho kriminální minulost.

Most 23. srpna 2021
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem