Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vykradl schránku na noviny

DĚČÍN - Dnes o pachatelích, kteří vrtají díry do aut, kradou noviny a parapety z kostela a těch, co se nestarají se o zvířata 

Ve zkráceném přípravném řízení řeší děčínští policisté jednadvacetiletého zloděje tisku. Výtečník překonal zámek a vnikl do plechové schránky pro uskladnění novin a DVD. Její obsah pochopitelně odcizil. Majiteli způsobil zhruba tisícovou škodu. Za krádež vloupáním může lapkovi hrozit odnětí svobody až na dvě léta.   
 
 
Automobil zůstal bez paliva
 
Tři otvory vyvrtal neznámý nenechavec do nádrže Škody Octavie zaparkované na ulici v Jílovém u Děčína. Těmi odčerpal deset litrů benzínu. Kvůli palivu za tři stovky způsobil na voze škodu za deset tisíc korun. Případ šetří policisté z obvodního oddělení. Pachateli v případě dopadení mohou za krádež vloupáním a poškozování cizí věci hrozit až dva roky vězení.
 
 
Pes trpěl až k smrti
 
Rumburští kriminalisté zahájili trestní stíhání proti dvacetiletému mladíkovi, který se o svého psa staral takovým způsobem, že musel být veterinářem utracen. Němé tváři dlouhodobě odpíral pravidelný přísun potravy a tekutin, což vedlo k podvýživě a dehydrataci. Když mu zvíře odebrali, bylo na záchranu již pozdě. Za týrání zvířete obviněnému hrozí až dva roky vězení.
 
 
Kostel je o trochu mědi lehčí
 
Škodu za devětatřicet tisíc korun způsobil na kostele v Království neznámý raubíř. Objektem jeho zájmu se staly měděné parapety, z nichž devět poškodil a čtyři ukradl. Na případu pracují šluknovští policisté. Pachateli v případě dopadení může za poškození cizí věci a krádež hrozit až dvouletý pobyt za mřížemi.
 
 
 
10. 6. 2010
por. Bc. Vojtěch Haňka
tel.: 974 432 207, 724 156 293
e-mail : pisdc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem