Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Vykradl pracovní buňku

LIBEREC - Vzal křovinořez za třináct tisíc korun. 

Stavby, stavební buňky či pracovní stroje se stále častěji stávají zajímavými objekty pro zloděje. U stavebních buněk mají jistotu, že v nich najdou pracovní nástroje, u pracovních strojů jsou pak předmětem jejich zájmu většinou pohonné hmoty.

Podobnými případy se policisté zabývají stále častěji. Naposledy přijali oznámení o vloupání do stavební buňky v pondělí dopoledne. Buňka, kterou zde měla jako zázemí pro pracovníky stavební firmy Strabag, byla umístěna ve Stráži nad Nisou v části Bělidlo, a to na stavbě silnice I/13. Zloděje nezastavily ani mříže, kterými byla buňka zabezpečena. Násilím se dostal dovnitř a sebral značkový křovinořez za třináct tisíc korun. I s poškozením mříží a dveří se tak škoda vyšplhala na bezmála dvacet tisíc korun. Případem se zabývají ruprechtičtí policisté.

Případem krádeže pohonných hmot se naopak zabývají policisté ve Frýdlantu. Zloděj se vloupal do pracovního stroje - kolového rypadla v Bezručově ulici, a poté, co poškodil víčka a zámky nádrže, odčerpal si dvě stě litrů nafty za bezmála sedm tisíc korun.

Oba případy jsou zatím v šetření a policisté sbírají informace a poznatky k objasnění případů.

mjr. Bc. Vlasta Suchánková
11. 10. 2011

 

vytisknout  e-mailem