Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vykradl dům a řídil i přes zákaz

TEPLICKO - Obvinění si převzal ve vazbě; Dealerovi hrozí až pětileté vězení a další zprávy. 

Vykradl dům a řídil i přes zákaz

     Až tři roky by mohl strávit za mřížemi 24letý recidivista, který byl v uplynulých dnech obviněn z přečinů krádeže, porušování domovní svobody a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Je podezřelý, že se v polovině července v Duchcově vloupal do rodinného domu, ze kterého si odnesl úhlovou brusku, benzínovou sekačku a sekeru. Krádeží věcí způsobil škodu přes 13 tisíc korun, navíc je podezřelý, že v červenci opakovaně řídil osobní vozidlo, ačkoliv to má zakázané pravomocným rozhodnutím magistrátu. Obvinění mu bylo doručeno do vazební věznice, kam v minulosti sedmkrát odsouzeného recidivistu poslal soudce kvůli páchání další trestné činnosti.

 

Dealerovi hrozí až pětileté vězení

     Ve vazební věznici skončil 38letý dealer, který v Bílině i okolí města prodával drogy. Zájemcům prodával pervitin, kriminalisté z teplického TOXI týmu zadokumentovali desítky jednotlivých „transakcí“. Za prodej drog už byl před několika měsíci obviněn, což mu ale nezabránilo v trestné činnosti pokračovat. Muž byl obviněn z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, z důvodné obavy, že na svobodě by v nelegální činnosti pokračoval, byl podán podnět k jeho vzetí do vazby.

 

Krádež na hřbitově

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který kradl na hřbitově v Duchcově. Zloděj odcizil tři náhrobní desky, z jedné pak sundal a ukradl rám. Celková škoda zatím nebyla vyčíslena, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví maximálně dvouletý trest odnětí svobody.

 

Vykradený autobus

     Z přečinu krádeže je podezřelý zatím neznámý pachatel, který se v Teplicích vloupal do autobusu. Po násilném překonání dveří vnikl dovnitř a odcizil batoh, ve kterém byla auto kamera a drobné mince. Škoda na odcizených věcech byla předběžně vyčíslena na dva tisíce korun, policisté případ prověřují jako přečin krádeže.

 

Zloděj navštívil sklep

     Zahradní kolečko, dámské jízdní kolo, štafle a pojízdnou domácí klimatizaci ukradl zatím neznámý zloděj ze sklepa v Oseku. Oznamovatelka vyčíslila škodu na více jak dvacet tisíc korun, duchcovští policisté případ prověřují jako přečiny krádeže a porušování domovní svobody a po pachateli i odcizených věcech pátrají.

 

 

12. 12. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem