Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vykradl devět aut

MOST - Lup prodávali za babku; Z batohu odcizil peněženku .. 

Mostečtí kriminalisté odhalili dva pachatele, kteří mají mít na svědomí krádeže vloupáním do motorových vozidel. Dva muži věku 23 a 22 let, jeden z Mostu a druhý ze Sokolovska, si na auta políčili v dubnu. Ve dvou případech kradli spolu, když na mosteckém sídlišti Výsluní v nočních hodinách vykradli škodovku a Ford. Z vozidel odnesli autorádia, nářadí, navigaci, mobilní telefon a další věci v celkové hodnotě 63 tisíc korun. Dalších sedmi vloupáních se měl dopustit již jen Mostečan. Ten v březnu a dubnu vykrádal v Mostě automobily různých továrních značek. I on kradl v noci a odcizil autorádia, nářadí, doklady a další věci, které uvnitř aut nacházel. Z lupu policie zajistila jen autorádio a doklady. Ostatní věci lapkové ihned obratem zpeněžili, byť jen za směšné částky. Svým jednáním zanechali motoristům celkovou škodu ve výši 250 tisíc korun. Policie oba muže obvinila z trestného činu krádeže vloupáním a poškozování cizí věci. Obvinění jsou stíháni na svobodě. 

Zloděj kradl z batohu na zádech cestujícího
Neznámý poberta úřadoval na nádraží ČD v Mostě. Zřejmě už ve vestibulu si vyhlédl svoji oběť, jednoho cestujícího muže. Ten si zakoupil jízdenku na vlak a pak si peněženku uložil do kapsy batohu. Batoh si dal na záda a chvíli se pohyboval po vestibulu nádražní haly. Zde ho pravděpodobně zloděj okradl. Když poškozený přišel do vagónu vlaku, záhy zjistil, že má kapsu u batohu prázdnou. Zloděj ho tak připravil o peníze, lístek i doklady. Poškozený odhadl škodu na částku pěti set korun. Případ krádeže na osobě šetří mostecká policie.

Čtyři roky nesmí řídit, přesto řídil
Policisté ČR v Mostě sdělili včera podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění 45 letému muži z Mostecka. Ten řídil osobní vozidlo v Litvínově v podvečer, kde byl v centru města kontrolován policejní hlídkou. Ta šetřením zjistila, že muž má zákaz řízení a to na dobu čtyř let. V té době nesmí usednout za volant, neboť má platnou blokaci řidičského oprávnění. Policisté muže vyzvali i k provedení dechové zkoušky. Tu však řidič odmítl i s lékařským vyšetřením.

Zloději navštívili garáže
Vykradení garáží na Litvínovsku šetří policisté. V Litvínově vnikl do garáže neznámý zloděj v úterý během dne a odnesl z ní čtyři kusy kompletních ocelových kol s pneumatikami, ozdobné kryty kol a další věci v hodnotě 12 tisíc korun. Jiný lapka navštívil garáže v jedné obci na Litvínovsku. V Krušných horách odcizil neznámý pachatel skútr a další věci, vše za několik set tisíc korun. Případem krádeže vloupáním se nyní zabývá služba kriminální policie a vyšetřování.

vytisknout  e-mailem