Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Vykradl bezmála tři desítky chat

Frýdek-Místek – od počátku zimy do těchto dní dělal frýdlantským policistům vrásky pachatel, který se zaměřil na vykrádání chat.  

Fot: PČR / vykradená chataFot: PČR / vykradená chata
          V těchto dnech však spadla pomyslná klec. Na fantoma chatařských kolonií na Čeladné a okolí si „posvítili“ místní četníci. Jako každoročně i letos si policisté z obvodního oddělení PČR Frýdlant nad Ostravicí, naplánovali preventivní akci zaměřenou právě na tyto chatoviště, kde docházelo ke vloupání. Výsledek na sebe nenechal dlouho čekat. Po rozdělení hlídek na služebně a následujících pár hodinách úmorné chůze v hlubokém sněhu, který však policisty neodradil, narazili na vykradenou chatu. Důkladným ohledáním místa činu a propátráním blízkého okolí frýdlantští strážci zákona narazili na podezřelou osobu. Z té se po chvíli vyklubal recidivista, páchající právě tuto majetkovou trestnou činnost. Pětadvacetiletý muž z Frenštátu pod Radhoštěm se pod tíhou důkazů k „vloupačkám“ přiznal. Tento nezvaný návštěvník vnikl celkem do šestadvaceti chat, takřka po celém Frýdlantsku a okolí. Do vytipovaného objektu se dostal vždy po vypáčení okenice, nebo rozbitím okna. Jeho cílem bylo zejména na chatě nějaký den setrvat a při tom odcizit alkohol a potraviny, které si zde majitelé ponechali.

Po provedení nezbytných policejníchúkonů skončil zadržený muž ve vazbě. Tomu se může pobyt za mřížemi protáhnout až na pět let, jelikož krádežemi způsobil škodu převyšující padesát tisíc korun. Rovněž čelí obvinění z přečinů porušování domovní svobody a poškození cizí věci.

 

nprap. Mgr. Vlastimil Starzyk
26. března 2013
 


 

Odkazy do noveho okna

Poškozené dveře

Poškozené dveře 

Detailní náhled

Vloupání do chaty - rozbité okno

Vloupání do chaty - rozbité okno 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem