Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Vykradená vozidla

OLOMOUCKO - Zlodějům se hodí vše.  

V pátek 2. 12. 2016 v odpoledních hodinách došlo ke vloupání do vozidla VW Golf Variant, které bylo zaparkované na parkovišti u restaurace v Sobáčově. Neznámý pachatel na něm rozbil zadní okno a z vozidla odcizil motorovou pilu značky Oleo-mac a dvě aku vrtačky. Celková škoda odcizením a poškozením byla předběžně vyčíslena na 11 000 korun. V případě zjištění pachatele mu za trestný čin krádež hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Nemilé překvapení čekalo také na majitelku vozidla Škoda Roomster, které si v pátek odpoledne zaparkovala na parkovišti na ulici U Husova sboru v Olomouci. Když se k němu kolem třiadvacáté hodiny téhož dne vrátila, zjistila, že je na něm rozbité okno a ze zavazadlového prostoru jí někdo odcizil kabelku. Měla v ní nejen osobní doklady, klíče od bytu a firmy, ale také peněženku se 6 500 korunami a platební kartou. Celková škoda byla předběžně vyčíslena na 9 750 korun.

O batoh s celým obsahem přišel také majitel vozidla Š-Fabia, které v pátek kolem devatenácté hodiny zaparkoval na Kosinově ulici v Olomouci. Všímavý kolemjdoucí pak kolem půl jedné v noci zaregistroval, že na uvedeném vozidle je rozbité okno zavazadlového prostoru a vše oznámil na policii. Jak majitel zjistil, zmizel mu z něj batoh. Bylo v něm několik metrů Slack Line zn. Equilibrium, dvě kotvítka stejné značky, dvě karabiny, tzv. "šekly", 4 smyčce o délce dvou metrů, Line Grip zn. Gibbon a lezecký úvazek zn. Singing rock. Škoda odcizením a poškozením byla předběžně vyčíslena na téměř 12 900 korun.

 

por. Mgr. Irena Urbánková

5. prosince 2016

vytisknout  e-mailem