Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vykrádali školy a další objekty ve Valašském Meziříčí

VSETÍNSKO: Policisté objasnili sérii vloupání do objetků ve V.M. 

Ve vazební věznici skončil před několika dny dvacetiletý muž, který se společně s pětadvacetiletým kamarádem vloupal především ve Valašském Meziříčí do čtyř škol, klubovny a baru. Pánové napáchali od května do července škodu za 140 000 korun.
 
Ve čtyřech školách, z nichž tři jsou přímo ve Valašském Meziříčí a jedna v malé obci poblíž Val. Meziříčí, zloději ukradli peníze, ze školy, která je v rekonstrukci pak pracovní nářadí jako sbíjecí kladiva, míchadla, vrtačky a brusky, z jiné školy zase křovinořez. Pánové dále vykradli bar ve Valašském Meziříčí, odkud si odnesli 34 lahví tvrdého alkoholu jako Jack Daniels, Jim Beam a také oplatky. Lup zčásti zkonzumovali, něco prodali a něco rozdali. Na přelomu června a července vnikli do klubovny ve Valašském Meziříčí a odcizili monitor a klávesnici. Dalším objektem, do kterého se vloupali, byla firma - tam vzali notebook, fotoaparát a vrtací kladivo. Ne všechna vloupání uskutečnili pánové společně, v některých objektech byl jenom jeden z nich.   
 
Oba pánové policejní komisař obvinil z tr. činů krádež a poškození cizí věci. Mladšímu ze Šternberka, který skončil ve vazební věznici, jelikož páchá trestnou činnost opakovaně, hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. Starší je ze Zubří a má v těchto dnech nastoupit do výkonu trestu za předešlou trestnou činnost, za „čerstvě“ spáchanou mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.
 
 25. července 2014, por. Mgr. Lenka Javorková
 
 
 

vytisknout  e-mailem