Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Vykrádal zaparkovaná vozidla

CHEBSKO – Byl zadržen a skončil na vazbě. 

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání osmačtyřicetiletého muže z Chebu, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže, poškození cizí věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Obviněný muž se měl zaměřit na zaparkovaná vozidla v Chebu a během necelých čtrnácti dnů, konkrétně od 9. prosince do 20. prosince letošního roku, vniknout do osmi automobilů a odcizit z nich řadu věcí. U všech vozidel měl navíc poškodit skleněnou výplň u předních dveří.

V prvním případě měl obviněný muž vniknout do automobilu značky BMW, ze kterého ovšem nakonec nic neodcizil. Následně měl ale vniknout do vozidla značky Peugeot, ze kterého po prohledání odcizil notebook, přenosný reproduktor, značkový batoh či několik kusů oblečení.

V dalších případech měl z vozidel odcizit například peněženku s penězi a platební kartou, různé pracovní nářadí, bezdrátová sluchátka, elektrický vařič, ale i třeba drobné mince.

Tímto svým jednáním měl obviněný muž způsobit celkovou škodu přibližně 110 tisíc korun.

Kriminalisté ve spolupráci s policisty z obvodních oddělení se případem usilovně zabývali a ve čtvrtek 22. prosince osmačtyřicetiletého muže zadrželi.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, což akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny hrozí osmačtyřicetiletému muži trest odnětí svobody až na tři roky.

mjr. Jakub Kopřiva
27. 12. 2022

vytisknout  e-mailem