Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vykrádal rodinné domy

TEPLICE - Muž byl obviněn z pěti vloupání; Povedený lapka... 

Vykrádal rodinné domy
     Policisté dopadli 26letého muže, který se na Teplicku a Mostecku opakovaně dopouštěl majetkové trestné činnosti. Během července a srpna letošního roku se v obcích Osek, Novosedlice a Lom vloupal do rodinných domů. V Oseku při prohledávání domu našel klíče od osobního vozidla Kia Sorento v hodnotě 250 tisíc korun, do kterého lup naložil a z místa činu s vozidlem odjel. V domech kradl hlavně elektroniku, peníze a šperky. Na přelomu srpna a září se pak vloupal do garáže u rodinného domu, kde odcizil kompletní rybářské vybavení, v Bílině zase vykradl rekreační chatu, odkud si odnesl ruční elektrické nářadí. Celková škoda, kterou zadržený muž krádežemi způsobil, přesáhla 620 tisíc korun. Recidivistovi, který byl obviněn hned z několika přečinů a s paragrafy se nedostal do křížku poprvé, hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.
 
Povedený lapka
     Policisté dopadli zloděje, který se minulý týden vloupal do kanceláře firmy v Proboštově. Z té následně odcizil notebook, fotoaparát a tlakoměr, poškozená společnost vyčíslila škodu na 24 tisíc korun. To však není jediný protiprávní čin, kterého se 35letý muž dopustil. Policisté mu dále prokázali, že si v dubnu půjčil od známého osobní vozidlo, které mu měl do večera vrátit, ale svůj slib nedodržel a vozidlo dále užíval. V autě našel i platební kartu poškozeného, ze které neoprávněně vybral 15 tisíc korun. Auto našli až začátkem října policisté odstavené v Duchcově. Stejnému poškozenému lapka odcizil v červnu při návštěvě v jeho bytě další platební kartu, ze které mu opět bez jeho vědomí vybral peníze. Povedenému „ptáčkovi“ nyní policisté sdělili podezření z přečinů krádeže, neoprávněného užívání cizí věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Zpytovat svědomí může za mřížemi po dobu až dvou let.
 
Trojlístek vykradl chatu
     Podezření z přečinů krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody sdělili policisté trojici mužů ve věku 26, 42 a 49 let. Minulý týden se poblíž obce Kostomlaty pod Milešovkou vloupali do rekreační chatky, ze které následně odcizili 2 kytary, nádobí, propanbutanové lahve a elektrické ruční nářadí za necelých 8 tisíc korun. Na zařízení chaty způsobili škodu pět tisíc korun.  Všem teď za uvedené přečiny hrozí až dva roky za mřížemi.
 
Využil pootevřené ventilace
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Bílině vloupal do přízemního bytu panelového domu. Zloděj využil pootevřené ventilace okna, vnikl do bytu a následně z něj odcizil televizor a šperky za více jak 23 tisíc korun. Pachateli hrozí v případě dopadení za přečiny krádeže a porušování domovní svobody až dvouletý trest odnětí svobody.
 
 
Teplice, 27. 10. 2010, nprap. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 
 
 

vytisknout  e-mailem