Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vykrádal rekreační objekty v Horní Bečvě

VSETÍNSKO: Jezdil krást ze sousedního okresu.  

Včera sdělili policejní komisař obvinění z trestných činů krádež a porušování domovní svobody šestadvacetiletému muži z Nového Jičína, který vykradl v Horní Bečvě rekreační chatu a hotel.
 
Šestadvacetiletý muž zavítal do našeho okresu letos v červnu a srpnu, přičemž při každé návštěvě vykradl jeden objekt. V červnu se mu při projíždění obcí Horní Bečva pokazilo auto. Vyhledal servis, jenomže byl už večer a servis byl už zavřený. Proto se rozhodl přespat v autě a ráno se vydat do autoservisu znovu. Večer zašel na pivo, a když šel kolem půlnoci do auta spát, procházel kolem hotelu, kde si všiml v přízemní pootevřeného okna. Vlezl dovnitř a začal hledat, co by odcizil. Ukradl nějaká piva, džusy, tyčinky, arašídy a chipsy. Našel také jeden zákusek – větrník, který hned snědl. Ze suterénu hotelu pak ještě ukradl šest plných nerezových sudů, v některých bylo pivo, v jiných kofola. Sudy postupně vynesl ven až ke svému vozidlu. Majiteli hotelu způsobil škodu přesahující 10 000 korun.  
 
V srpnu přijel do Horní Bečvy stopem. Procházel chatovou oblastí a všiml si jedné chaty, u které bylo postavené lešení, jelikož se rekonstruovala. Viděl, že ve vrchní části chaty nejsou ještě daná okna a rozhodl se, že v chatě minimálně přespí. Vlezl dovnitř, uvařil si kávu a začal chatu prohledávat. Zaujal ho kávovar, vrtačky, digitální aparát a další věci v hodnotě bezmála 7 000 korun, které si z chaty odnesl. V chatě nakonec nepřespal, protože kolem procházeli nějací lidé a on dostal strach, že bude v chatě přistižen.
 
Na základě provedeného šetření se policistům podařilo zjistit, že se vloupání dopustil právě šestadvacetiletý muž z Nového Jičína, kterého kriminalisté zadrželi začátkem týdne v Praze, odkud ho převezli do policejní cely ve Vsetíně. Po sdělení obvinění ze dvou trestných činů jsme ho propustili na svobodu. Mladý muž je podezřelý z majetkové trestné činnosti i v okrese Nový Jičín.
 
16. října 2014, por. Mgr. Lenka Javorková
 
 

vytisknout  e-mailem