Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vykrádal auta

Trestnou činnost páchal na útěku z dětského diagnostického ústavu.  

     Z krádeží, porušování domovní svobody a také poškozování cizí věci je podezřelý patnáctiletý mladík. V období od listopadu loňského roku do svého zadržení v lednu 2010 se například vloupal do několika vozidel v lesoparku Štěpánka v Mladé Boleslavi.

     U zaparkovaných aut vždy rozbil některé z oken, vnikl dovnitř a vozidla prohledal. V listopadu například ze zaparkovaného volkswagenu ukradl náramkové hodinky a řetízky. V prosinci z vozidla BMW navigaci, několik nosičů CD a tankovací kartu. Koncem prosince se ve Viničné ulici poblíž zimního stadionu vloupal do zaparkované škody fabia. Z auta ukradl zimní bundu, mobilní telefon MP3 přehrávač. Ve své trestné činnosti pokračoval i v lednu. Poblíž restaurace Koliba v lesoparku Štěpánka se vloupal do škody octavia combi, z níž ukradl zimní bundu, mobilní telefon, doklady i platební kartu. O tři dny později se na stejném místě vloupal do zaparkovaných vozidel Mercedes Benz a Ford Fusion. Nejdřív rozbil zadní okno mercedesu a po zhruba dvaceti minutách úsilí, kdy se mu nepodařilo dostat do kufru auta, stejnou cihlou rozbil boční okno u vedle stojícího fordu. Ve chvíli, kdy auto prohledával ho ale vyrušilo náhodně přijíždějící auto a mladík z místa utekl. Rozbitím oken způsobil nemalou škodu.

     Následně v Gellnerově ulici v Mladé Boleslavi prostříhal pletivo v oplocení, vnikl na pozemek u domu a po rozbití okna do zaparkovaného vozidla Citroen. Ukradl autorádio s CD měničem, příklepovou vrtačku, malířské náčiní, sadu nářadí a další věci. Podle dosavadního šetření ukradl věci za více než 75 tisíc korun a na vozidlech a dalším zařízení způsobil škodu přes padesát tisíc korun.

     Mladistvého pachatele se policistům podařilo v polovině týdne zadržet, když dokonce na sobě měl jednu ze zimních bund, které při svých zlodějských výpadech ukradl. Nejprve se snažil vydávat za někoho jiného a tajit svou totožnost, ale protože kriminalistům není neznámý, byl jeho pokus o zatajení identity marný. Po provedení procesních úkonů ho policisté předali zpět do dětského diagnostického ústavu, kde má nařízenou ústavní ochranu. Mladík některé z ukradených věcí prodal, část u něj policisté zajistili a to, co se mu nehodilo, většinou končilo v řece.

vytisknout  e-mailem