Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Vykradači rekreačních chat dopadeni

KARLOVARSKO – Starší skončil ve vazební věznici. 

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mužů ve věku 39 a 43 let z Rotavy, a to pro podezření ze spáchání přečinů krádeže a Porušování domovní svobody.
 
Takového jednání se měli dopustit dne 12. 11. 2014 ve večerních hodinách, kdy po předchozí domluvě vnikli v rekreační oblasti na Karlovarsku do jedné z chat a následně také do dvou kůlen, ze kterých společně odcizili několik kusů prodlužovacích kabelů a kolem 50 metrů různých kabelů. Za pomoci služebního psa, který jednoho z utíkajících pachatelů vystopoval, byli oba muži policisty zadrženi.
 
Dále pak měl 43 letý obviněný muž sám v prosinci loňského roku rozbít skleněnou výplň okna rekreační chaty ve Vysoké Peci, ze které odcizil několik svazků knih a různý alkohol.
 
V době od konce ledna do konce března pak opět ve Vysoké Peci vniknul po rozbití okna do domu, odkud po prohledání odcizil různé elektronářadí a elektro jako např. televizi či rádio. U jiné rekreační chaty rozbil několik skleněných výplní u dveří a z přilehlé kůlny odcizil také různé nářadí jako např. štípačku na dřevo, benzinovou sekačku, kalové čerpadlo apod.
 
V červnu letošního opět ve Vysoké Peci vyrazil vstupní dveře jedné z rekreačních chat, odkud po vniknutí dovnitř odcizil motorovou pilu a motorový křovinořez.
 
Celková škoda byla odhadnuta na částku přesahující 70 tisíc korun. Kriminalisté podali státnímu zástupci na oba obviněné muže podnět k vydání návrhu na jejich vzetí do vazby. Soudce pak poslal 43 letého muže do vazební věznice a mladší 39 letý bude stíhán na svobodě. V případě prokázání viny tak hrozí oběma obviněným mužů až tříletý trest odnětí svobody. 49 letý muž se uvedeného jednání dopustil i přesto, že byl již v posledních třech letech za stejnou trestnou činnost již odsouzen Okresním soudem v Sokolově.
 
nprap. Zuzana Týřová
18. 11. 2014

vytisknout  e-mailem