Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Vykradač firem obviněn

České Budějovice – Rozsáhlou majetkovou trestnou činnost rozkryli českobudějovičtí kriminalisté  

Tuto trestnou činnost má na svědomí 30letý muž z Písecka. Zjištěné a odůvodněné skutečnosti nasvědčují tomu, že se v době od srpna do října letošního roku, na území Jihočeského kraje a na Klatovsku, v nejméně 120ti zjištěných případech, násilím vloupal do firem, kanceláří a soukromých objektů. Terčem jeho zájmu byly především peníze, ale i elektronika, různé nářadí, osobní doklady a platební karty. Celková škoda, včetně škody vzniklé poškozením, kterou svým nezákonným jednáním způsobil, se odhaduje na nejméně 4 000 000 korun.
Objasnění této série případů předcházela mravenčí a velice trpělivá práce kriminalistů – jedná se totiž o majetkovou trestnou činnost, která se obtížně prokazuje a objasňuje se zpětně.
Podezřelý muž je v současné době již stíhán vazebně. Je důvodně podezřelý ze spáchání trestných činů krádeže vloupáním, porušování domovní svobody,neoprávněného užívání cizí věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Pokud soud rozhodne o jeho vině, hrozí mu trest odnětí svobody v délce trvání od dvou do osmi let.
 

nprap. Regina Tupá  piscb@mvcr.cz
30.prosince 2010

vytisknout  e-mailem