Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Vykácel 721 stromů, které odcizil

 Na kole přišla o kabelku
Dne 15.7.2008 v Krnově v prostoru ulic Textilní a Tyršova dva neznámí pachatelé odcizili 61leté ženě, která právě sesedala z jízdního kola, kabelku s osobními věcmi. Tu měla poškozená v košíku nad zadním kolem. Způsobená škoda činí 650 Kč.
Popis pachatelů: dva mladíci tmavší barvy pleti, věk kolem 15 až 16 let, výšky 165 cm, na sobě měli oblečené tmavé tričko.
  
Vloupání do zahradních chatek v Bruntále
V době od 15. do 16.7.2008 v Bruntále na ulici Sadova dosud neznámý pachatel se vloupal do dvou zahradních chatek. Rozstřihnul drátěný plot a u první chaty rozbil okno a vnikl dovnitř. Odcizil zahradní nůžky a plynový vařič. U druhé chatky poškodil okno, rozštípl dveře a poškodil petlici. Svým jednáním způsobil majitelům škodu ve výši 3 500 Kč.
  
Vykácel a odcizil 721 stromů
Dosud neznámý pachatel ve Staré Vodě v lesním smrkovém porostu v době od 16.5. do 16.7.2008 vykácel a odvezl 721 stromů o průměru 12 až 54 cm. Stromy byly staré cca 60 let a pachatel vytěžil celkem 264,28m3 dřeva. Způsobená škoda činí 100 tisíc Kč.
  
Rekreoval se u přehrady a přišel o věci, které měl ve vozidle
V úterý 15.7.2008 u Tvrdkovské přehrady dosud neznámý pachatel vypáčil zámek felicie a vnikl dovnitř. Zde odcizil volně odložený modrý batoh, brašničku s osobními věcmi majitele a ledvinku s fotoaparátem Sony Cyberschot. Způsobená škoda činí 8 500 Kč.
V souvislosti s tímto případem bychom chtěli upozornit zejména houbaře, rybáře a rekreanty, aby nenechávali ve vozidlech na sedačkách věci, zejména kabelky, batohy, kufříky a jiná zavazadla. Mobilní telefony, fotoaparáty, notebooky, videokamery, doklady od vozidla či jiné osobní doklady. Auto totiž není trezor!
  
Pod záminkou nabroušení nožů odcizil babičce devět tisíc
Nevyslyšeny zůstávají naše neustálá varování důchodců, aby nedůvěřovali cizím lidem a nepouštěli je do bytu. I když provádíme se seniory besedy, pravidelně informujeme o jejich okrádáních a dalších případech, ve kterých bývají oběťmi, podvedených a okradených důchodců bohužel stále přibývá. Další případ podvodného jednání na seniorech šetřili dne 16.7.2008 bruntálští policisté.
V Bruntále na ulici Čs. armády v odpoledních hodinách ve středu 16.7.2008 dosud neznámý pachatel zneužil důvěřivosti 82leté babičky a pod záminkou nabroušení nožů vstoupil do jejího bytu. V nestřeženém okamžiku odemkl příruční kasu, kterou měla paní uloženou ve skříni v ložnici a odcizil obálku s finanční hotovostí ve výši 9 tisíc Kč.
I tento případ vnímáme jako velmi závažný, proto prosíme občany, kteří by k události či k pachateli a jeho pohybu mohli poskytnout jakoukoli informaci, aby kontaktovali linku 158 nebo kteroukoli policejní služebnu.
 
 
 
 
                                                                       vrchní inspektor nprap. Tušková Pavla
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem