Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vyjížďka na vyhlídku Máj přišla mladíka draho

PRAHA VENKOV - JIH - Mladík havaroval a vozidlo téměř celé zničil 

Policisté z Územního odboru Praha vekov - JIH byli v polovině března vysláni operačním důstojníkem pátrat po vozidle, které si měl vypůjčit mladík bez řidičského oprávnění. Mladíkovi totiž ještě nebylo 18 let.

Ten zneužil identifikačních údajů jiné osoby a u „carsharingové“ společnosti si vypůjčil motorové vozidlo Škoda Karoq. S ním pak odjel spolu s dalšími 3 přáteli na vyhlídku Máj v katastru obce Nová Rabyně. Zneužití identifikačních údajů však bylo oznámeno na linku 158 a započala pátrací akce po vozidle a jeho nezletilém řidiči.

Hlídce OOP Hradištko vykonávající hlídkovou činnost v obci Štěchovice se ve spolupráci s navigací ze strany operačního střediska podařilo vozidlo vypátrat. Vzhledem k tomu, že vozidlo se v tu dobu pohybovalo, hlídka se jej rozhodla předepsaným způsobem za využití výstražného rozhlasového zařízení zastavit.

Mladistvý řidič však na výzvy policie nedbal a naopak navýšil svoji rychlost a pokusil se hlídce ujet. Hlídka vozidlo pronásledovala až do  Davle, kde mladistvý řidič nezvládl řízení vozidla a u křižovatky ulic Školní a Vltavská narazil do kovových svodidel.
Poté co se vozidlo stalo nepojízdným, vystoupil z vozidla a začal z místa dopravní nehody utíkat pryč. Díky včasné reakci hlídky policistů OOP Hradištko se podařilo mladíka po pár desítkách metrů dopadnout a zajistit. 

V celém případu byly zahájeny úkony trestního řízení pro provinění neoprávněného užívání cizí věci dle ust. § 207 odst. 1 tr. Zákoníku. Celým případem se v současné chvíli zabývá místně a věcně příslušné oddělení Policie České republiky, Krajského ředitelství hlavního města Prahy.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
26. dubna 2022

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem