Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vyjet z parkoviště se mu nepodařilo

ZLÍNSKO: Není divu, v krvi měl víc tři promile alkoholu. 

Policisty z pohotovostního a eskortního oddělení zaujal v neděli před třiadvacátou hodinou řidič vozidla značky Jaguar, který opakovaně vozidlem narážel do kovového oplocení stromu před univerzitou v centru Zlína. Muži zákona tušili, co bude asi příčinou neobvyklého způsobu jízdy, a zastavili vedle řidiče, aby ho zkontrolovali.

Podle dokladů, které muž předložil, zjistili, že se jedná o třiapadesátiletého muže ze Zlína. Na dotaz, zda před jízdou požil alkohol, odpověděl, že ano. Téměř nesplnitelným úkolem však pro něj bylo provedení dechové zkoušky. I když mu policisté trpělivě několikrát opakovali správný postup, muži se stále nedařilo do přístroje fouknout. Po několika minutách se policistům konečně podařilo podnapilému muži vysvětlit správný způsob a po úspěšném provedení dechové zkoušky bylo jasno. Přístroj ukázal hodnotu 3,22 promile alkoholu. Opakovaná dechová zkouška potvrdila hodnotu 3,11 alkoholu. Muž policistům vysvětlil, že se snažil z parkoviště vyjet, nicméně se mu nedařilo zařadit zpátečku, proto opakovaně najížděl dopředu.

Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a požádali o spolupráci strážníky, kteří na vozidlo umístili tzv. botičku, aby zabránili muži v odjezdu.

Za ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí recidivistovi, který byl v minulosti už šestkrát soudně trestaný, trest odnětí svobody až na tři roky. Dopravní nehodu šetří dopravní policisté ve spolupráci s kriminalisty.

16. dubna 2019, por. Bc. Monika Kozumplíková

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem