Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vyjádření ředitele k tragické události

Policisté vyjadřují upřímnou soustrast. 

Ředitel královéhradecké policie vyjádřil své pocity nad ztrátou kolegů sdělením, které patří nejenom spolupracovníkům a rodinám zesnulých policistů, ale i široké veřejnosti:
 
"Jen těžko hledám slova, abych Vám touto cestou sdělil velmi smutnou zprávu o tragické dopravní nehodě, ke které došlo v ranních hodinách v pondělí 29. 12. 2014. S hlubokým zármutkem v srdci Vám musím potvrdit, že při této dopravní nehodě zemřeli naši dva kolegové a další je s těžkými zraněními hospitalizován v liberecké nemocnici.
 
Naši kolegové zemřeli při plnění služebních povinností. Zkušený 56letý kriminalista, který u Policie ČR sloužil 33 let, a dva policisté ve věku 28 a 31 let, mířili na hraniční přechod Petrovice v Libereckém kraji. Zde měli od německých kolegů pro účely dalšího trestního řízení převzít ženu, která byla zadržena na základě evropského zatýkacího rozkazu. Jejich cesta ale bohužel skončila po střetu s kamionem u obce Obora na Českolipsku.
 
Je vždy velmi těžké sdělovat pozůstalým informace o tragické události. O to smutnější je, když se jedná o naše kolegy. Společně s dalšími služebními funkcionáři jsem rodinám zesnulých kolegů vyjádřil hlubokou a upřímnou soustrast a zároveň jsem jim nabídl i okamžitou psychologickou pomoc. Je to jedna z mála věcí, kterou můžeme v tuto chvíli pro pozůstalé udělat.
 
Bezprostředně po tragické události jsem zaznamenal vlnu solidarity a kolegiality, čehož si upřímně vážím. Mimo jiné vyjadřujete i připravenost pomoci rodinám zesnulých kolegů. Proto za královéhradeckou policii připravujeme finanční sbírku, o jejíž realizaci Vás budu v nejbližších dnech podrobně informovat. Do doby, než budeme moci sbírku v souladu se zákonem otevřít, bližší informace Vám poskytne naše tiskové oddělení." 
                                                                                                                                       S úctou  brig. gen. Martin Červíček v.r.
 
                                                                                                                                              

vytisknout  e-mailem