Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vyjádření krajského ředitelství k článku v Lidových novinách

ZLÍNSKÝ KRAJ: Reakce na článek ze dne 14. 8. 2019 Z obcí mizí policejní služebny. 

K předmětnému článku a části týkající se policie ve Zlínském kraji považujeme za vhodné uvést, že v posledních měsících a týdnech se na nás ze sdělovacích prostředků nikdo neobrátil za účelem získání informací k činnosti obvodních oddělení a policejních stanic v okresech Uherské Hradiště a Zlín. Vedení krajského ředitelství v současné době neřeší ani neplánuje organizační změny u Obvodního oddělení Policie ČR Napajedla a Obvodního oddělení Policie ČR Fryšták tak, jak je uvedeno v předmětném článku. K problematice činnosti, výslednosti a dalšího modelu působení Policie ČR ve městě Slavičín, proběhne služební jednání se všemi dotčenými zástupci samosprávy ke konci srpna. Ani v tomto případě však není v plánu odchod policistů z města Slavičín.

Krajské ředitelství policie Zlínského kraje vyhodnotilo činnost svých organizačních struktur i v lokalitách Strání a Uherský Ostroh (za 1. až 6. měsíc 2019) a můžeme objektivně konstatovat, že zde došlo ke snížení nápadu trestné činnosti, ke zvýšení objasněnosti u trestných činů a zvýšení doby služby zúčastněných policejních složek.

I přes dlouhodobý personální podstav, který se u Krajského ředitelství policie Zlínského kraje pohybuje okolo 50 policistů, patří naše krajské ředitelství při objasňování trestné činnosti mezi nejlepší v České republice.

Vedení kraje věnuje bezpečnosti občanů a veřejnému pořádku maximální pozornost a nesdílí názor, že dílčí organizační změny v teritoriích mají negativní dopad na plnění služebních úkonů Policie ČR, ba právě naopak.

14. srpna 2019, mjr. Mgr. Lenka Javorková 

                                                                                                            

vytisknout  e-mailem