Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vyhýbal se vězení

TEPLICKO - Muž nechtěl za mříže, teď tam může strávit několik let; Zloděj odcizil starožitnosti... 

Vyhýbal se vězení

     Policisté v Teplicích zatkli 23letého muže, který se téměř měsíc vyhýbal nástupu do vězení. Soudce ho poslal na 12 měsíců za mříže, a přestože si odsouzený převzal výzvu k nástupu do věznice, bez závažného důvodu se ve stanoveném termínu nedostavil, soudce proto vydal příkaz k jeho dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Tím, že se vyhýbal trestu, se dopustil přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, roční pobyt ve vězení se mu tak může prodloužit až o další dva roky.

Zloděj odcizil starožitnosti

     Věci za více jak 33 tisíc korun ukradl neznámý pachatel, který se v katastru obce Hrob vloupal do rekreačního objektu. Zloděj vnikl na oplocený pozemek a následně se vloupal do nemovitosti, kde odcizil různé starožitnosti a několik lahví alkoholu, z dílny pak ukradl benzínovou elektrickou pilu. Policisté případ prověřují jako přečiny krádeže a porušování domovní svobody a po odcizených věcech i pachateli, kterému hrozí až tříleté vězení, intenzivně pátrají.

Krádež kola

     Z přečinu krádeže je podezřelý neznámý pachatel, který v Krupce vnikl na oplocený pozemek, kde ukradl jízdní kolo. Majiteli způsobil škodu téměř dvacet tisíc korun, policisté po odcizeném bicyklu i pachateli, kterému hrozí až dvouleté vězení, intenzivně pátrají.

29. května 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem