Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Vyhrožovala úřednici města

PŘEROV - Dávky sociální podpory se chtěla domoci násilím. 

Včera jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu vyhrožování s cílem působit na úřední osobu, kterého se dopustila 62letá žena.

Včera dopoledne přišla podezřelá do jedné z kanceláří přerovského magistrátu řešit dávky sociální podpory. Její způsob dožadování se dávky na nesvéprávnou dceru byl ale poněkud nestandardní. Po předchozí komunikaci s pracovnicí úřadu, která jí sdělila, že dávka jí byla vyplacena již před deseti dny a na další tudíž nemá nárok, k ní přistoupila a peněz se chtěla domoci násilím. Pěstí nataženou k jejímu obličeji jí vyhrožovala slovy „dej sem ty peníze, nebo tě zbiju“. Poškozená dostala oprávněně strach o své zdraví a s ohledem na znalost této osoby si vzala na případnou obranu paralyzér, který měla položený na stole. Podezřelou se jí podařilo dostat na chodbu a ihned kontaktovala policii.

Při incidentu naštěstí nedošlo k újmě na zdraví ani ke škodě na majetku. Podezřelá byla přivolanými policisty převezena na služebnu, kde podala k celé věci vysvětlení. Za uvedené jednání je trestním zákoníkem stanovený trest odnětí svobody až na tři roky.

por. Mgr. Miluše Zajícová
26. května 2023

vytisknout  e-mailem