Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vyhrožoval zbraní… naštěstí „jen“ plynovou

MLADOBOLESLAVSKO – Vše musel vysvětlovat na policejní služebně. 

Policisté přijali ve dnech 6. a 7. srpna 2022 kolem 23. hodiny dvě shodná oznámení, že se v Mladé Boleslavi, v ulici 17. listopadu pohybuje neznámý muž, který tam vyhrožuje skupinkám lid se zbraní v ruce, konkrétně s pistolí.

I přesto, že poznatky nasvědčovaly tomu, že by zbraň mohla být plynová, nenechali policisté z obvodního oddělení v Mladé Boleslavi nic náhodě a celou situaci rozhodně nepodceňovali a po podezřelém muži začali okamžitě pátrat.

Důkladným šetřením na místě se za 48 hodin podařilo natipovat 35letého možného podezřelého a následně ho i vyslechnout na policejní stanici. Zbraň, kterou policie u muže zajistila, byla skutečně plynová, nicméně na první pohled od „opravdového Glocka“ k nerozeznání. Muž ke svému jednání uvedl, že byl rušen různými skupinkami osob, které ignorovaly jeho výzvy ke ztišení. Aby při následné osobní konfrontaci nedošlo k jeho napadení, vzal si do ruky na svoji ochranu raději plynovou pistoli se svítilnou. Jak uvedl, nikomu ublížit nechtěl, zbraň měl jen pro svou ochranu.

Obyvatelé sídliště ul. 17. listopadu v Mladé Boleslavi tak už nemusí mít obavy z muže, který rušení nočního klidu řešil s plynovou pistolí v ruce.
Muž se svým jednáním a chováním dopustil přestupku proti občanskému soužití, kdy mu ve správním řízení hrozí pokuta ve výši až 20 tisíc korun.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
16. srpna 2022

Odkazy do noveho okna

plynová pistole

plynová pistole 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem