Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vyhrožoval, vydíral, skončil ve vazbě.

VSETÍNSKO: Policejní komisař obvinil násilníka z trestných činů výtržnictví, nebezpečné vyhrožování a vydírání. 

Uplynulý týden policejní komisař obvinil z trestných činů výtržnictví, nebezpečné vyhrožování a vydírání muže z Rožnovska. Muž skončil ve vazbě.

Ukončení vztahu neunesl čtyřicetiletý muž z Rožnovska. Partnerka se odstěhovala ze společného bydlení a nechtěla s ním nic mít. Chtěl ji zpátky a nebál se užít i násilí. Předminulý víkend tak učinil poprvé a to na známé své přítelkyně. Devatenáctiletou ženu z Valašského Meziříčí fyzicky napadl a dokonce ohrožoval i nožem, aby se dozvěděl informace o své přítelkyni. Padla i výhružka zabitím.

Vše ale vyvrcholilo minulé úterý večer ve Valašském Meziříčí. To se muž setkal na lavičce se svou dvacetiletou přítelkyní a chtěl ji zpět. Svůj požadavek o její návrat podpořil i namířenou zbraní ukrytou v igelitové tašce. Žena z minulosti věděla, že se jedná o samopal a tak jednala dle požadavků násilníka. Společně odjeli do místa svého společného pobytu. Podařilo se jí ale informovat policii. Museli se do Valašského Meziříčí vrátit a to byla chvíle, kterou policisté využili a muže zadrželi.

Kriminalisté i policisté v uniformě na případu začali intenzivně pracovat. Zajistili zbraň, kdy se jedná o samopal vz. 61 upravený pro akustickou střelbu. Zajistili i několik ostrých nábojů do této zbraně. Kriminalisté zjistili, že muž má zbraň ve svém držení neoprávněně. Zjistili průběh událostí několika dní a ve středu muž předstoupil před policejního komisaře. Ten jej nakonec obvinil z trestných činů výtržnictví, nebezpečné vyhrožování a vydírání. V pátek skončil muž ve vazbě. Při prokázání viny mu hrozí až osmileté vězení.

Kriminalisté nadále na tomto případu pracují. Prověřují například, o jakou zbraň se jedná, kde k ní muž přišel a zda nebyl spáchán trestný čin nedovolené ozbrojování.

20. června 2016, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem