Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vyhrožoval úřednici, že si to vyřídí za pomoci devítky

ZLÍNSKO: Skončil v policejní cele.  

V pátek kolem desáté hodiny dopoledne zavolal neznámý muž na informační linku zlínského soudu a chtěl po pracovnici informace ohledně svého spisu. Když ho požádala o spisovou značku, kterou muž neznal, odvětil, že si to na soud přijde vyřídit s devítkou. Žena se zeptala, co tím myslí. Odpověď zněla, to, co bylo v Uherském Brodě.

Operační důstojník vyslal na místo policejní hlídky, psovoda i kriminalisty. Policisté zároveň zjišťovali informace k totožnosti volajícího muže. Záhy zjistili, že se jedná o muže z Uherskohradišťska, který by se měl zdržovat ve Zlíně. Prověřovali jednak jeho bydliště a také ubytovnu, ve které měl pobývat. Krátce před polednem policisté zadrželi sedmatřicetiletého muže na ubytovně ve Zlíně a odvezli ho do policejní cely. Dechová zkouška ukázala více než tři promile alkoholu. Ke svému činu se po vystřízlivění doznal s tím, že si přesně nepamatuje, co řekl, ale že toho lituje a omluví se. Zdůraznil, že není držitelem zbrojního průkazu, ani nevlastní zbraň, kterou by mohl někomu ublížit.

Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu nebezpečné vyhrožování. V případě uznání viny by muž mohl strávit až tři roky za mřížemi.

 

 

29. února 2016, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem