Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vyhrožoval své ženě

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Muž opakovaně v opilosti vyhrožoval své ženě.  

 

V polovině prosince už to žena nevydržela a zavolala na linku 158 o pomoc. Její čerstvě bývalý manžel jí znovu vyhrožoval a chtěl ji napadnout. V ruce držel násadu na smeták a křičel na ni: „Já tě zabiju!“ Ženě se podařilo z pokoje i z domu v obci poblíž Uherského Hradiště utéct. Policejní hlídka toho večera vyjela okamžitě po oznámení na místo a násilného silně opilého muže zajistila a vykázala z domu. Jednapadesátiletého muže policisté zajistili a odvezli do policejní cely. Hradišťští policisté začali zjišťovat informace o jeho počínání, kterého se měl v poslední době dopustit.

Z různých výslechů a zajištěných důkazů vyplynulo najevo, že agresivní muž se nepoučil z léta, kdy jej policisté při podobném jednání také zajistili, a muž putoval do protialkoholní záchytné stanice. Tehdy se událost vyřešila jako přestupek. Když se muž vrátil domů, začal svou ženu napadat a vyhrožovat jí. Ohrožená žena z něj dostala strach tak velký, že opakující se útoky a vyhrožování policii neoznamovala. K telefonátu na policii se odhodlala až právě v polovině prosince, kdy strach o život převážil její strach z muže, s nímž se na začátku prosince rozvedla.

Ve středu 2. února sdělili hradišťští policisté tomuto muži podezření ze spáchání trestného činu nebezpečné vyhrožování, za což mu ze zákona hrozí až rok vězení. V současné době stále trvá mužovo vykázání z domu, protože soud vydal opatření, kterým dobu deseti dnů prodloužil.


 

3. únor 2011, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem