Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Vyhrožoval bombou

Nový Jičín - poslal výhružný dopis 

V pátek 23. července zahájili policisté prověřovat anonymní elektronické oznámení týkající se výbuchu bomby v objektu letiště Leoše Janáčka v Ostravě-Mošnově.

Novojičínští policisté autora anonymu vypátrali.  Nezletilý mladík brouzdal po internetu a na internetových stránkách nalezl kontakt na jedno z oddělení, kterému zaslal výhružný dopis. Dalšími e-mailovými zprávami však uvedl, že se jedná o žert. Podezřelý nezletilý se k činu doznal, notebook, z něhož byl e-mail odeslán byl zajištěn ke zkoumání.

  „Podezřelý byl policisty patřičně poučen přiměřeně k věku a mentálním schopnostem, mu  bylo vysvětleno, čeho se dopustil, v čem spočívá nebezpečnost jeho skutku a byl dotazován na výhrůžný e-mail, jenž zaslal dne 22.7.2010 na emailovou adresu jednoho z  oddělení společnosti Letiště Ostrava a.s. K tomu uvedl, že napsání e-mailu ho napadlo, když si prohlížel internetové stránky letiště. O letectví se zajímá, má o něm hodně filmů, sleduje i letecké katastrofy. Když si prohlížel ty internetové stránky, tak neví proč jej napadlo napsat výhrůžný e-mail. Když ho odeslal, šel hned za matkou a řekl jí, co udělal. Matka mu pak řekla, aby odeslal omluvný e-mail a dal tak věci do pořádku. Toho co udělal lituje, neuvědomil si, jaké to všechno mohlo mít následky“. 
 
Jednání kterého se dopustil nezletilý mladík bylo prověřován s podezřením ze spáchání přečinu šíření poplašné zprávy podle § 357/1,2 tr.zák.

Petr Gřes

 

 

vytisknout  e-mailem