Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vyhodnocení rozsáhlé dopravní akce s organizací TISPOL

KLADENSKO - Kladenští policisté při dopravní akci zkontrolovali čtyři sta osmnáct vozidel. 

Policisté z územního odboru Kladno se zapojili do celorepublikové dopravní akce s organizací TISPOL, která probíhala v průběhu minulého týdně, a to ve dnech od pondělí 1. června až do posledního víkendového dne 7. června 2015. Celá dopravně bezpečnostní akce byla tentokrát zaměřena především na kontrolu dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek řidiči dopravních prostředků před jízdou a i během jízdy.
 
Při kontrolní činnosti v rámci dopravního opatření policisté kontrolovali nejen dodržování předpisů týkajících se bezpečnosti v silničním provozu, ale také pátrání po osobách a kontroly po odcizených vozidlech a věcech.
 
Hlavním úkolem dopravní akce bylo především snížit počet dopravních nehod a přestupků v silničním provozu a dále vymýtit u řidičů alkohol a drogy před usednutím za volant. Všichni řidiči by si měli uvědomit, že návykovými látkami a riskantní jízdou ohrožují nejen své zdraví, ale především životy a zdraví ostatních účastníků silničního provozu.
 
Do dopravní akce s organizací TISPOL po celém území České republiky, bylo ve třech probíhajících dnech, a to ve středu 3. června 2015 a dále v pátek a v sobotu tohoto týdne nasazeno za územní odbor Kladno celkem devadesát dva policistů, kteří při výkonu služby dohlíželi i na plynulost a bezpečnost silničního provozu na pozemních komunikacích.
 
Kladenští policisté při této dopravní akci zkontrolovali celkem 418 motorových vozidel. Při provádění kontrolní činnosti bylo zjištěno celkem 147 přestupků, z nichž 134 bylo vyřešeno uložením blokové pokuty na místě v celkové výši 46 000,-Kč a dále 13 přestupků bylo oznámeno správním orgánům. Za volant usedlo 6 řidičů pod vlivem alkoholu a 2 řidiči pod vlivem drog. Policisté za toto protiprávní jednání zadrželi ve 2 případech řidičské průkazy.
 
Nejčastější dopravní přestupky:
 
- nedodržení rychlosti                                                 27
- požití alkoholických nápojů – přestupek                     4
- požití alkoholických nápojů – trestný čin                    2
- požití návykových látek                                              2
- nepoužití bezpečnostních pásů                                41
- nevyhovující technický stav                                      13 
- vozidla bez dálniční známky                                       6
- přestupky motocyklistů                                               3
- přestupky cyklistů                                                       2
- přestupky chodců                                                       1
 
Dále byli při dopravní akci zjištěni čtyři pachatelé  trestné činnosti.
 
Při dopravně bezpečnostní akci s organizací TISPOL byly policejní hlídky rozmístěny na vytipovaných pevných stanovištích po celém území kladenského okresu, kde vykonávaly kontrolní činnost. Dopravního opatření se samozřejmě zúčastnily i pohyblivé motorizované policejní hlídky, které monitorovaly silniční provoz. Celá dopravní akce byla rozdělena do časových intervalů denních i nočních hodin. Ke zintenzivnění kontrolní činnosti policisté samozřejmě využili i speciální služební vůz VW Passat, který se pohyboval převážně po rychlostních komunikacích.
 
Dopravní akce obdobného typu budou na území okresu Kladno s organizací TISPOL nadále pokračovat a v následujících týdnech budou probíhat i další individuální dopravně bezpečnostní opatření v teritoriu kladenského okresu.
 
nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
9. června 2015

vytisknout  e-mailem