Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vyhodnocení dopravně bezpečnostní akce s organizací TISPOL

KLADENSKO - Kladenští policisté se zapojili do celorepublikového opatření na kontrolní činnost v dopravě. 

V průběhu minulého týdne  od 15. do 21. února 2016 probíhala celorepubliková dopravně bezpečnostní akce s organizací TISPOL, při které policisté kontrolovali dodržování pravidel silničního provozu a především se při této dopravní akci zaměřili na kontroly nákladní a autobusové dopravy.

Policisté z územního odboru Kladno se také zapojili do této rozsáhlé bezpečně dopravní akce s organizací TISPOL ve třech vybraných dnech, a to v pondělí, ve středu a následně v pátek19. února 2016. V těchto třech dnech probíhala akce po celém území okresu Kladno v různých časových rozmezích v průběhu dne. Policisté vykonávali kontrolní činnost v kombinovaných policejních hlídkách, takže nejen na vytipovaných pevných stanovištích, ale i jako motorizované pohyblivé hlídky. Převážně na pozemní komunikaci D7 a silnici č. 1/16 byl nasazen speciální služební vůz VW Passat.

V rámci kontrolní činnosti na pozemních komunikacích kladenští policisté zkontrolovali celkem 160  motorových vozidel a celkem bylo zjištěno 53 přestupků, z nichž bylo 52 přestupků vyřešeno blokovou pokutou na místě v celkové výši 21 300,-Kč a 1 přestupek byl oznámen správním orgánům.

Nejčastějšími dopravními přestupky byly:

- nedodržení rychlosti   ………………………   9

- vozidla bez dálniční známky ……………….  8

- nepoužití bezpečnostních pásů ……………  7

- nevyhovující technický stav ………………..  6    

- nepoužití zádržného systému………………   1

Z celkového počtu kontrolovaných motorizovaných vozidel bylo zkontrolováno 36 nákladních vozidel českých dopravců a 19 zahraničních dopravců. U jednoho řidiče nákladní dopravy bylo nesprávné používání tachografu. Dále policisté provedli kontrolu  u 8 řidičů autobusové dopravy a při těchto kontrolách nebylo shledáno žádné porušení předpisů v silničním provozu.

Dopravně bezpečnostní opatření s organizací TISPOL bylo tentokrát především zaměřeno na kontrolu autobusové a nákladní dopravy a dodržování sociálních předpisů v dopravě. Policisté při kontrolní činnosti dohlíželi, ale také na plynulost a bezpečnost silničního provozu a současně prováděly kontroly na pátrání po osobách, odcizených vozidlech a věcech. Jedním z hlavních cílů dopravního opatření bylo snížit počet dopravních nehod a nekázeň některých řidičů na pozemních komunikacích v kladenském okrese.

Policisté v těchto dopravně bezpečnostních akcích budou na území okresu Kladno  nadále pokračovat i v následujících dnech, a to nejen v rámci celorepublikové akce s organizací TISPOL.

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

22. února 2016

vytisknout  e-mailem