Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Vyhodnocení dopravně bezpečnostní akce

KRAJ - Policisté o víkendu na celém území Libereckého kraje kontrolovali řidiče. 

V nočních hodinách v době od 16. – 19. ledna 2015 proběhla na celém území Libereckého kraje dopravně bezpečnostní akce zaměřená na dodržování pravidel silničního provozu, především pak na dodržování zákazu požívání alkoholu a jiných návykových látek před jízdou a během ní.
 
V rámci akce jsme zkontrolovali přes 260 řidičů a zjistili 28 dopravních přestupků. Blokovou pokutu jsme uložili 21 řidičům v částce přes 7 000 Kč. Sedm přestupků policisté oznámili k projednání příslušným správním orgánům.
 
Nejčastějším prohřeškem řidičů byl špatný technický stav vozidla, a to v 8 případech. Tři řidiči nepoužili při jízdě bezpečnostní pás. Šest řidičů bylo pod vlivem alkoholu.Z toho se tři řidiči svým jednáním dopustili trestného činu, a tři se dopustili přestupku, tj. nadýchali do jedné promile alkoholu v dechu. U čtyř řidičů bylo zjištěno požití návykové látky. Při akci policisté nemuseli řešit přestupek porušení rychlosti, tohoto přestupku se nedopustil ani jeden z kontrolovaných řidičů. 
 
Cílem obdobných akcí je snížit počet dopravních nehod a zmírnit jejich následky. Dopravně bezpečnostní akce tohoto druhu nebyla na Liberecku akcí poslední.
 
21. 1. 2015
por. Jana Světlá
Krajské ředitelství LK, koordinátor prevence
 
 
 

vytisknout  e-mailem