Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vyhodnocení dopravně bezpečnostní akce

Policisté v rámci víkendové dopravní dopravně bezpečnostní a preventivní akce zaznamenali téměř 6000 prohřešků. 

Na našich silnicích proběhla v době mezi 26.8 – 29.8 2022 dopravně bezpečnostní akce  v souvislosti s koncem letních prázdnin a v návaznosti na začátek školního roku. Během těchto dní více než 3200 policistů kontrolovalo dodržování stanovených rychlostních limitů, způsob jízdy, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů, zákaz požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek řidiči vozidel před a během jízdy, držení telefonního přístroje nebo hovorového zařízení za jízdy, technický stav motorových vozidel, doklady předepsané pro řízení motorových vozidel a dodržování ostatních obecně platných ustanovení zákona o silničním provozu.
Policisté během víkendu zkontrolovali na 30 000 vozidel a zjistili téměř 6000 dopravních přestupků. Mezi nejčastější prohřešky patřilo to, že řidiči nedodržovali stanovené rychlostní limity, jak v obci, tak mimo obec. V průběhu akce tento přestupek policisté řešili 2002 krát. Během jízdy nebyli připoutání řidiči v 629 případech a 819 krát neměli v pořádku technický stav vozidla. Alkohol a jiné návykové látky za volant nepatří! Tento zákaz ovšem nerespektovalo přes 190 řidičů! V průběhu opatření bylo vypátráno také několik hledaných a pohřešovaných osob.
V průběhu dopravně bezpečnostní akce byly policejní hlídky rozmístěny na vytipovaných pevných stanovištích po celé ČR, kde vykonávaly kontrolní činnost. Dále byly do dopravního opatření nasazeny pohyblivé motorizované policejní hlídky, které monitorovaly pohyb všech účastníků silničního provozu.
Cílem těchto dopravně bezpečnostních akcí je především zvýšit bezpečnost a plynulost na našich silnicích a snížit dopravní nehodovost.
kpt. Hana Rubášová
tisková mluvčí PP ČR
29. srpna 2022

vytisknout  e-mailem