Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vyhodnocení dobravně bezpečnostní akce TISPOL

V době od 19. srpna do 25. srpna 2013 proběhla na celém území České republiky dopravně bezpečnostní akce zaměřená na dodržování rychlostních limitů. Tato dopravní akce se uskutečnila také ve vybraných evropských státech. 

Celkem 2 736 policistů a 32 pracovníků krajských úřadů a obecních úřadů s rozšířenou působností zkontrolovalo 26 182 vozidel. Zjistili jsme 7 654 dopravních přestupků, blokově jsme vyřešili 7 057 přestupků, uložili jsme za ně pokuty v celkovém součtu 3 434 800,- Kč.
 
Dopravně bezpečnostní akce byla zaměřena převážně na kontrolu dodržování rychlostních limitů. Nejvyšší povolenou rychlost řidiči překročili celkem  v 3 982 případech, bezpečnostní pásy nepoužili řidiči v 596 případech. Pod vlivem alkoholických nápojů  řídilo 91 osob a pod vlivem jiné návykové látky 28 osob. Nevyhovující technický stav mělo 949 vozidel.
Pozornosti policistům neuniklo ani devětatřicet pachatelů trestné činnosti, jedno odcizené vozidlo a čtyři hledané nebo pohřešované osoby.
 
Do konce roku se řidiči setkají ještě se třemi kontrolními akcemi různého zaměření vyhlášenými organizací TISPOL.
 
TISPOL je organizace, která sdružuje evropské policejní sbory v oblasti dopravní problematiky a je založena na předávání zkušeností a informací. Hlavním cílem je realizace dopravně bezpečnostních akcí napříč Evropou. Akce jsou vždy zaměřeny na konkrétní problematiku, jako je alkohol a drogy, rychlost, nákladní a autobusová doprava. 
 
por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí
Policejní prezidium ČR
 

vytisknout  e-mailem