Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vyhodnocení činnosti týmu KOBRA

Speciální tým za necelý rok zabránil daňovým únikům za 1,7 miliardy korun. 

Předseda vlády Bohuslav Sobotka dnes spolu s ministrem financí Andrejem Babišem, ministrem vnitra Milanem Chovancem, policejním prezidentem brig. gen. Tomášem Tuhým a ředitelem Generálního finančního ředitelství Martinem Janečkem zhodnotili dosavadní působení speciálního týmu Kobra. Ten byl zřízen v polovině června 2014. Za prvních devět měsíců své činnosti zabránil specializovaný tým daňovým podvodům ve výši 1,7 miliardy korun.

Kobra je společný projekt Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality Policie ČR, Generálního finančního ředitelství a Generálního ředitelství cel. Česká republika se při vzniku daňové Kobry inspirovala na Slovensku, kde podobný projekt funguje už od roku 2012 a má za sebou řadu významných úspěchů. Specializovaný tým Kobra se ukázal jako velmi úspěšný a jen za prvních devět měsíců svého působení zabránil daňovým podvodům za téměř 1,7 miliardy korun.

Policejní prezident brig. gen. Tomáš Tuhý dnes akcentoval nejúspěšnější případy, mimo jiné akci s pracovním názvem "Uhlí".  Výsledkem zásahu, který proběhl na 38 místech v České republice, bylo 29 osob obviněných z trestného činu krácení daně a zabránění škodě ve výši zhruba 290 milionů korun. Zdroj videa a více informací www.danovakobra.cz<.

 

5. března 2015,

www.vlada.cz; plk. Ing. Jana Macalíková

vytisknout  e-mailem