Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vyhodnocení bezpečnostní akce 24-BLUE RAD

Policisté při kontrolách zjistili více než 2600 přestupků. 

Mezinárodní bezpečnostní akce „24-BLUE RAD“ do které se zapojili také policisté napříč Českou republikou, proběhla na našem území v minulém týdnu. Téměř 1800 policistů a policistek dohlíželo na dodržování veřejného pořádku v prostředí železnic, ve vagonech a na nádražích. Dále se kolegové zaměřili na kontrolu dodržování zákona a předpisů pro pohyb v železničním prostředí, kapesní krádeže, graffiti, kontrolu přepravovaného zboží či ilegální migraci.

Během bezpečnostní akce policisté  zkontrolovali přes 6000 osob, 1000 osobních vlaků, 2200 nákladních vlaků, 2500 železničních přejezdů a 1600 nádraží. Ve 2627 případech policisté zjistili protiprávní jednání v rovině přestupku, kdy se primárně jednalo o porušení  na úseku BESIP, a to v 2278 případech. Během týdne policisté vypátrali 18 hledaných osob a zjistili 11 trestných činů v souvislosti s drogovou problematikou. Ilegální migrace byla odhalena ve 13 případech.

Další vybrané přestupky:

Vstup do kolejiště – 106

Nerespektování DZ STOP u železničního přejezdu – 72

Porušení rychlosti u železničního přejezdu – 71

Porušení zákona o pobytu cizinců – 8

Porušení zákona o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek – 25

Ředitel Ředitelství služby pořádkové policie plk. Petr Sehnoutka k akci uvádí: "Děkuji všem kolegům a kolegyním, kteří se do této mezinárodní akce zapojili s opravdu vysokým nasazením a profesionalitou. Našim společným cílem je, aby byla zajištěna bezpečnost pro naše občany také na železnicích a v jejich okolí. Poděkování také patří všem, kteří participují na tomto cíli společně s Policií ČR".

kpt. Hana Rubášová
tisková mluvčí PP ČR
29. března 2023

vytisknout  e-mailem