Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Vyhodil psa z balkónu

Frýdek-Místek - S nebývalou agresí podezřelého se v sobotu 30. dubna 2011 setkali policisté z Třince. 

       Při prověrce oznámení  zjistili, že  čtyřicetisedmiletý muž z Třince vyhodil psa ze třetího patra panelového domu na ulici kpt. Nálepky. Na místě bylo zjištěno, že agresor společně s dalšími hosty v bytě popíjel alkoholické nápoje. Pes, kterého měla sebou jedna z přítomných osob, začal  štěkat a snad vykonal svou potřebu  na koberec .
Podnapillému podezřelému se to však nelíbilo a údajně pejska vyhodil z balkónu před dům.  Byt však leží ve třetím patře bezmála 8 metrů vysoko. Plavá, asi dva roky stará fenka dopadla na zem před dům. Nebylo však zřejmé, zda-li nemá vnitřní zranění a tak byla prohlédnuta veterinářem. Ten  jí aplikoval uklidňující prostředek, jelikož byla ve zjevném šoku. Vzhledem k tomu, že původní  majitel psa na místě nebyl, byl proto umístěný do útulku pro psy v Třinci na pozorování. V dnešních dnech je již  u svého majitele. Nutno podotknout, že s takovými případy násilí vůčí zvířatům se policisté často nesetkávají. U podezřelého zjistili policisté  3,17 promile alkoholu v dechu.

Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení a podezřelému z trestného činu týrání zvířat tak hrozí trest v odnětí svobody až na dvě léta. Případ je šetřen ve zkráceném trestním řízení.

nprap. Bc. Vlastimil Starzyk
3. května 2011

 

 

vytisknout  e-mailem