Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vyhlédl si opuštěný rodinný dům

KROMĚŘÍŽSKO: Způsobil škodu za bezmála osmnáct tisíc korun. 

Během víkendu se doposud neznámý pachatel zaměřil na rodinný dům v Bystřici pod Hostýnem. Žena z Hranic nemovitost využívá se svou rodinou pro rekreační účely. V pátek odpoledne při odjezdu dům řádně uzamkla a zabezpečila. V pondělí odpoledne společně se svým mužem však zjistila, že se do domu někdo vloupal.
Zloděj do chalupy vnikl násilím. Překonal sklepní okénko, kterým vlezl dovnitř. Ze sklepa poté vyšel do přízemní části a dále pak do prvního patra. Prohledal všechny místnosti a vyházel věci ze skříní a zásuvek. Z chodby odcizil dva kufříky. Jeden s příklepovou vrtačkou, druhý s akumulátorovou vrtačkou. Dále v obývacím pokoji objevil stříbrnou tabatěrku a pudřenku. Oba tyto cenné předměty byly starší více jak sto let. Při svém řádění navíc rozbil lustr na schodišti a venkovní čidlo. Dům opustil oknem v přízemí. Shodil a poničil při tom dva truhlíky s květinami, které stály na parapetu. Odcizením věcí způsobil škodu patnáct tisíc pět set korun, poškozením oken a vybavení způsobil škodu za více jak dva tisíce korun.
Pachatel se tímto jednáním dopustil trestných činů krádež a porušování domovní svobody. Po dopadení mu hrozí až dva roky vězení. Případ řeší bystřičtí policisté.
 
30. září 2014, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem