Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Výhled z vozidla

BŘECLAVSKO: Dopravní policisté kontrolují očištěná skla. 

Břeclavsko - Zima je v plném proudu, a tak se dopravní policisté na Břeclavsku v těchto dnech zaměřují na kontrolu výhledu z vozidel. V zimních měsících, kdy se teplota dostane pod bod mrazu, musí řidiči často řešit problém s vytvořenou námrazou.

Díky špatnému rozhledu může řidič snadno přehlédnout chodce, cyklistu či jiné vozidlo, a způsobit tak dopravní nehodu. Zákon přitom jasně stanoví, že řidič nesmí řídit vozidlo, na němž jsou nečistoty, námraza nebo sníh, které zabraňují výhledu z místa řidiče vpřed, vzad a do stran. Ovšem na tato slova mnozí šoféři nedbají. Dopravní policisté se o tom znovu přesvědčili. Někteří řidiči vyjeli a očistili si pouze malou část čelního skla, ale boční a zadní skla nechali zamrzlá. V takových případech kolegové přistoupili k uložení pokuty.

Záměrem probíhajících kontrol je upozornit řidiče na rizika spojená se špatným výhledem. Proto také dopravní policisté rozdávali autoškrabky na zamrzlá skla, které by se měly stát nezbytnou součástí zimní výbavy každého řidiče. V uvedených kontrolách budeme pokračovat i nadále, a znovu apelujeme na řidiče, aby výhled z vozidla nepodceňovali.

por. Mgr. Kamila Haraštová, 24. ledna 2018

Odkazy do noveho okna

Výhled_1

Výhled_1 

Detailní náhled

Výhled_2

Výhled_2 

Detailní náhled

Výhled_3

Výhled_3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem