Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vyhlášení výsledků výtvarné soutěže

Děti kreslily na téma "Dobro a zlo v naší společnosti" 

Vyhlášení výsledků výtvarné soutěže
 
      Tisková mluvčí PČR ÚO Rakovník, nprap. Jana Žáčková, vyhlásila pro děti základních škol na Rakovnicku, od 17. září do 19. řijna letošního roku, kreslířskou soutěž s názvem „Dobro a zlo v naší společnosti“. Soutěž byla směřována pro děti ze 3. a 4. tříd. Jejich úkolem bylo, aby na formát A3 vyjádřili, co všechno si pod tímto pojmem představují. Důležité bylo, že můžou použít jakoukoliv malířskou techniku a nesmí využit novinových výstřižků, fotek apod.
     Vzhledem k tomu, že se jednalo o první ročník, další budou pokračovat, do soutěže se přihlásily tři školy z Rakovnicka. Všechny obrázky, které děti namalovaly, doputovaly až na stůl tiskové mluvčí. Ta společně s vedením Policie ČR Územního odboru v Rakovníku poté výtvory dětí zhodnotili. A nebylo to vůbec lehké. Děti namalovaly velmi krásné obrázky. Bylo vidno, že pod zadaným tématem viděl každý něco jiného. Někdo poškozenou přírodu, jiný zloděje, hořící dům, nemocné lidi, znečištěná města, piráty silnic a mnoho dalších. Vybírat nebylo lehké. Nakonec vítězové mohou být jen tři.
    Shodou okolností bylo, že z každé zúčastněné školy, se umístil jeden žák. První tři dostali velmi krásné ceny, ze kterých měli na místě očividně radost. ZPMV ČR, která byla jedním z partnerů soutěže, jim věnovala batohy, kvarteta, pexesa, pouzdra na mobily a mnoho dalšího. Další dárky poskytl BESIP a Policie ČR. Obdarování však nakonec byli i ti ostatní. Nikdo tedy neodcházel s prázdnou. Všichni navíc ještě dostali od dané pojišťovny i malé boby na sníh.
     Všechny obrázky jsou od vyhlášení umístěny ve vestibulu Městské knihovny v Rakovníku, kde budou až do 7. prosince 2012. Publicitu si děti užili už na místě. Zástupci místních tisků s nimi uskutečnili rozhovory a jejich obrázky i s autory byly zvěčněny do novin.
      Všem, kteří se na soutěži podíleli, velice děkuje tisková mluvčí nprap. Jana Žáčková. Věří, že získané ceny udělaly radost v tomto předvánočním období a příští rok se opět i s dalšími školami přihlásí do této soutěže. Téma však již bude jiné.
    
dne 3. prosince 2012
nprap. Jana Žáčková

vytisknout  e-mailem