Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Národní protidrogová centrála

Národní protidrogová centrála SKPV PČR

Vyhlášení vítězů v Chomutově

Dne 3. prosince 2013 ředitel Národní protidrogové centrály plk. Mgr. Jakub Frydrych v Chomutově slavnostně zakončil poslední etapu preventivního projektu „Správným směrem“ v Ústeckém kraji a vyhlásil vítěze grafické soutěže o nejlepší protidrogový plakát. Projekt byl finančně podporován hejtmanem Ústeckého kraje, který rovněž nad projektem převzal záštitu. Doposud byl realizován v Mostě, Litvínově, Litoměřicích, Chomutově, Roudnici nad Labem a ve Štětí.  

Slavnostního vyhlášení se v prostorách kina „Svět“ zúčastnili zástupci sponzorů projektu, pan Mgr. Vladimír Vácha, tiskový mluvčí firmy „E-on“ a pan František Krkoška, výkonný ředitel firmy „Dynex“.  Policii ČR zastupovali vedoucí Územního odboru Most plk. Mgr. Jiří Volprecht a zástupce vedoucího Územního odboru Chomutov plk. Mgr. Zbyněk Dvořák. Orgány obecní a městské samosprávy byly zastoupeny zastupitelem a radním města Chomutov a předsedou pracovní komise rady města pro prevenci rizikového chování „LINKS“ Mgr. Pavlem Karel Markvartem a starostou města Roudnice nad Labem Vladimírem Urbanem. V sále byla dále přítomna řada dalších osobností, spojených s realizací projektu. Slavnostní vyhlášení doprovázela bubenická show hudební skupiny „Oklep“, Základní umělecké školy v Chomutově a vystoupení taneční skupiny „Stardance“ z Chomutova.
 
Projekt „Správným směrem“, který započal v tomto roce v Ústeckém kraji, má již přes 2000 aktivních účastníků. Jeho hlavním smyslem je zapojení všech složek, zabývajících se protidrogovou prevencí v daném regionu a vytvoření co nejúčinnějšího souboru opatření, vycházejících z konkrétních problémů s návykovými látkami. V jednotlivých regionech zapojených do projektu proběhla řada odborných seminářů, workshopů a přednášek jak pro veřejnost, tak i pro studenty středních škol a uskutečnilo se několik doprovodných akcí. Byla také vytvořena mapa rizikových oblastí, a to zejména na základě osobních zkušeností žáků zdejších škol.
 
Při příležitosti zakončení regionálního bloku projektu „Správným směrem“ proběhlo v Chomutově vyhlášení vítězů grafické soutěže o nejlepší protidrogový plakát. Prostřednictvím plakátu měli studenti možnost vyjádřit svůj životní postoj k problematice nelegálních drog. V prostorách kina „Svět“ v Chomutově se v úterý sešli účastníci grafické soutěže z řad studentů a jejich učitelé. Odborná porota vybrala čtyři nejlepší plakáty, jejichž autoři byli oceněni věcnými cenami.
 
Na prvním místě v grafické soutěži se umístila studentka Základní školy Akademika Heyrovského Chomutov, Kateřina Zapletalová. Druhé místo obsadil plakát studentky Základní školy Zahradní Chomutov, Kateřiny Palivcové, třetí se potom umístil plakát od studentky Základní školy Akademika Heyrovského Chomutov, Markéty Škorpilové. Čtvrté místo obsadila studentka Základní a mateřské školy 17. listopadu Chomutov, Markéta Meniecová.
 
Ostatní účastníci obdrželi, jako poděkování za účast v soutěži, „Pamětní list Národní protidrogové centrály“ a drobné upomínkové předměty s logem projektu a Ústeckého kraje, který projekt finančně podpořil.
 
V  roce 2014 se projekt „Správným směrem“ stěhuje do Českých Budějovic a následně dále do dalších regionů České republiky.
 
Zpracovala: kpt. Mgr. Barbora Kudláčková                                                                                                                                               
                                                                                                                                       vrchní rada plk. Mgr. Jakub Frydrych
                                                                                                                                                               ředitel                     
Fotogalerie

vytisknout  e-mailem